4 Aralık 2021

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 Joseph Conrad Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Joseph Conrad
Çevirmen: Joseph Conrad

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Joseph Conrad olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 136 sayfalık Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 TIKLA PDF İNDİR !

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 Yazarı Kimdir ?

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 yazarı Joseph Conrad 'dır. Joseph Conrad yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 PDF indir oku

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 136 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 TIKLA PDF İNDİR !

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 TIKLA PDF İNDİR !

Conrad Karanlığın Yüreği'nde 1890 yılında Kongo'da yaşadığı, onu derinden sarsan deneyimi anlatır. Bugün bir modernizm klasiği olarak anılan yapıtın "kahramanı" Kurtz'un ölürken "Dehşet! Dehşet!" diye haykırışı, yolculuğuna büyük umutlarla başlayan yazarın bu ülkede yaşadığı hayal kırıklığı ve psikolojik sarsıntıyı yansıtır. Bütün büyük edebiyat yapıtları gibi Karanlığın Yüreği de zamanla yaratıcısının yazmaya niyetlendiği metnin ötesine geçmiştir. 1899'da yayımlanan novella yazıldığı dönemin ürünü olmasına ve Avrupalıların Afrika'daki emperyalist sömürüsünü anlatmasına karşın, kuşaklar boyu süren ve günümüze dek uzanan tartışmaları esinlemiştir. Metni bugün hâlâ canlı tutan bu tartışmalar, modernizmin benliği keşfi, yeni anlatım biçimleri arayışı, sömürgeciliğin mirası, toplumsal cinsiyetin inşası, emperyalizmin ve modernleşmenin ekolojik sonuçları vb. etrafında sürüp gider. Sömürgeciliğin hem sömüren hem de sömürülen açısından yıkıcı etkisi üzerinde durduğu gerekçesiyle genellikle övülürken, bazı postkolonyal Afrikalı yazarlar tarafından da "ırkçı" olarak nitelenen Karanlığın Yüreği, en çok tartışılan modern edebi metinlerden biridir.

(Tanıtım Bülteninden)

Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 TIKLA PDF İNDİR !Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Karanlığın Yüreği-Modern Klasikler 150, Joseph Conrad

Yorum Gönder