27 Eylül 2023

Portre Nikolay Gogol Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 8,4 TL
Yazarı: Nikolay Gogol
Çevirmen: Nikolay Gogol

Portre indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Nikolay Gogol olan ve Dorlion Yayınevi yayınevinin yayınlamış olduğu, 80 sayfalık Portre eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Portre ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Portre TIKLA PDF İNDİR !

Portre Yazarı Kimdir ?

Portre yazarı Nikolay Gogol 'dır. Nikolay Gogol yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Portre PDF indir oku

Portre indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dorlion Yayınevi yayınevi tarafından yayınlanan, 80 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Portre TIKLA PDF İNDİR !

Portre TIKLA PDF İNDİR !

"Çartkov, portre ne kadar bozulmuş ve tozlanmış olsa da üzerinde biriken toz yığınını temizlemeyi başardığında, burada büyük bir sanatçının yetenekli ellerini gördü. Portre tamamlanmamış gibi görünse de fırçanın gücü son derece dikkat çekiciydi. En alışılmadık olan da figürün gözleriydi; bu gözlerde ressamın fırçanın tüm gücünü ve titizliğini kullandığı görülüyordu. Ve yine bu gözler portreden tuhaf bir canlılıkla sanki resmin uyumu bozmak istiyormuş gibi bakıyordu."

Andrey Petroviç Çartkov gelecek vaat eden yetenekli genç bir ressamdır. Günün birinde bir resim dükkanında oldukça gerçekçi bir şekilde resmedilmiş tuhaf bir portreyle karşılaşır. Bu tabloyu satın almasıyla hayatı büsbütün değişecektir.

Gogol'un temel gücü sanatsal hicivdir. Bu sanatsal hiciv "Portre"de kolayca görülür. Genel olarak, burada bütün kasvetli renkleriyle pek çok mizahi dokunuş vardır ve yazarının kısık, bastırılmış kahkahaları hissedilirken ciddi bir yüz ifadesiyle "korkunç" bir hikâye anlatılır. Gogol burada kendine özgü üslubuyla "Rus insanının" psikolojisini tasvir eder.

(Tanıtım Bülteninden)

Portre TIKLA PDF İNDİR !Portre TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Portre, Nikolay Gogol

Yorum Gönder