6 Temmuz 2023

Çiçeklerin Kanı Anita Amirrezvani Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,4 TL
Yazarı: Anita Amirrezvani
Çevirmen: Anita Amirrezvani

Çiçeklerin Kanı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Anita Amirrezvani olan ve Odtü yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Çiçeklerin Kanı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Çiçeklerin Kanı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Çiçeklerin Kanı TIKLA PDF İNDİR !

Çiçeklerin Kanı Yazarı Kimdir ?

Çiçeklerin Kanı yazarı Anita Amirrezvani 'dır. Anita Amirrezvani yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Çiçeklerin Kanı PDF indir oku

Çiçeklerin Kanı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Odtü yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Çiçeklerin Kanı TIKLA PDF İNDİR !

Çiçeklerin Kanı TIKLA PDF İNDİR !
Bir zamanlar sarı safran ve narçiçeklerinin özünden elde edilmiş renklerle boyanmış yünlerden muhteşem halılar yapan bir kız vardı…

"Çiçeklerin Kanı" 17. yy İran'ınında evlenme çağına yaklaşan 14 yaşında bir köylü kızın hikâyesidir.

Yaşadıkları köyde babasının beklenmedik ölümünden sonra annesi ile birlikte İsfahan'da yaşayan ve Şah için halılar dokuyan üvey amcasının yanına taşınırlar. Annesi ile birlikte hizmetçi olarak yaşamaya başlayan genç kız orada gizli bir muta (para için belli bir süreliğine bir sözleşme ile yapılan evlilik) nikâhına evet demek zorunda kalır...

Yaşadığı olağandışı zorluklara rağmen halılara ve desenlere olan tutkusundan vazgeçmeyen genç kız, artistik dehasının ona sunduklarıyla olağanüstü güzellikte halılar üretmeye başlar.

Son derece sıcak ve içten bir anlatıma sahip olan doğu edebiyatının en güzel öyküleriyle süslenmiş, ipek bir halıya benzeyen bu kitap bir solukta okunacak ve insanların kafasında derin izler bırakacaktır.

Şimdiden 10 dilde yayınlandı ve 28 ülke yayın haklarını satın aldı. 2007-2008 yılının en başarılı kitabı olmaya aday.



Sayfa Sayısı: 471

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Odtü Çiçeklerin Kanı TIKLA PDF İNDİR !

07.07.2011

çok sevdim

bence nefis bir kitap sürükleyici olduğu kadar etkileyici.. bu kitaptan ve bundan sonra okumuş olduğum aşk sarhoşluğunun sabahı beni iran, pakistan, yemen, fas,libya kısacası orta asya ve afrika ülkelerinde geçen kadın hikayelerine doğru sürükledi.. ve hala deavma ediyor merakım, tehmina durani - kafir de unutamadıklarımdan... ve aynı zamanda, yaşam şartları ne olursa olsun bir kadının halı dokumada ki başarısı takdir edilesi bir mücadele, ve iran halıları gerçekten bır sanat eseri gibi geliyor bana, bu kitabın ardından Gabbeh izlediğim filmlerden biri..
bence çookk çok güzel bir kitaptı...  


27.10.2009

gereksiz kelimeler

Aslında kitabı şu aralar elimde başka kitap olmadıgından ve arkasındaki (17.yy iranı.... diye başlayan) beni çektiği için okudum. Fakat içinde gereksiz sözcükler çok fazlaydı, pek çok bölümde konudan uzaklaşmamak için okumadan gözatlamaları yaptım, yazarın konuyu da tam olarak aktaramadığını düşündüm sonunda da. Çünkü mutlu sonu çağrıştıran bir başlangıç var kitapta; ayrıca ara ara işlenmiş öykülerde de hep masalsı bir son çağrışımı var, fakat kitabın masalsı bir sonu olmadığı gibi kesinleşen bir sonu bile yok. Giriş, gelişme bölümü derken kitap bitiyor ama sonuç yok. Tabi kitap okumak ve beğenmek kişisel oldugundan isteyene okumasını öneririm ama benim puanım: 4


09.01.2009

Çiçeklerin Kanı- Kitapla ilgili detaylı ipuçları i

Teyzemin tavsiyesiyle doğrudan sipariş verdiğim bu kitabın arkasında "Bence Bir Geyşanın Anıları´ndan daha iyi yazılmış." şeklinde bir kıyaslama cümlesinin bulunduğunu bilseydiğim eğer, bu kitabı gene de alır, okur muydum bilemiyorum. Kitaplara bu tarz tavsiye notları eklenmesi beni rahatsız ediyor. Ama kitap oldukça iyi başladı, iyi bir gelişim göstererek düğümü yaptı, sonuç bölümündeyse olayların çözülümü sanki yazarın adsız baş kahramanımızın yaptığı hataları annesiymişçesine kınadığını belirten bir yarı çözüm-yarı çözümsüzlükle son buldu. Bence yazar tam olarak objektif kalamamış. Belki doğduğu toprakların k

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Çiçeklerin Kanı, Anita Amirrezvani

Yorum Gönder