23 Şubat 2022

Musa Dağ'da Kırk Gün Franz Werfel Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 43,5 TL
Yazarı: Franz Werfel
Çevirmen: Saliha Nazlı Kaya

Musa Dağ'da Kırk Gün indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Franz Werfel olan ve Belge Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Musa Dağ'da Kırk Gün eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Musa Dağ'da Kırk Gün ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Musa Dağ'da Kırk Gün TIKLA PDF İNDİR !

Musa Dağ'da Kırk Gün Yazarı Kimdir ?

Musa Dağ'da Kırk Gün yazarı Franz Werfel 'dır. Franz Werfel yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Musa Dağ'da Kırk Gün PDF indir oku

Musa Dağ'da Kırk Gün indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Belge Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Musa Dağ'da Kırk Gün TIKLA PDF İNDİR !

Musa Dağ'da Kırk Gün TIKLA PDF İNDİR !
Bu eser gerçek bir yaşam öyküsü olup 1929 yılının Mart ayında, Şam'da tasarlanmıştır. Bir halı fabrikasında çalışan sakat kalmış, açlıktan ölmüş göçmen çocuklarının sefaletini, bir halkın akıl almaz kederini anlatmaktadır. Kitabın yazılması, Temmuz 1932 - Mart 1933 arasında gerçekleştirilmiştir. Bu arada Ekim ayında çeşitli Alman kentlerinde verdiği konferanslarda, yazar 1. kitabın 5. bölümünü konuşma metni olarak seçmiştir. 1. kitabın bu bölümünde Enver Paşa'yla Papaz Johannes Lepsius arasında geçen konuşma aynen verilmiştir.
- Franz Werfel
Breistein, İlkbahar 1933



Sayfa Sayısı: 774

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Belge Yayınları Musa Dağ'da Kırk Gün TIKLA PDF İNDİR !

18.01.2011

dramatik bir dünya.

Destansı bir hikaye. Bir Ermeni trajedisi... "Musa Dağ'da 40 Gün" bu destanı, bu ölüm-kalım günlerini ağlamadan sızlamadan ince bir romantizm ve evrensel  bir gerçekçilik ile ele alıyor. Yerinden yurdundan koparılmış bu garip kavmin insanları, her asırda işkence ile karşılaşmışlar.


22.02.2000

Ermeni soykırımı meselesinin okulda verilen basit I. Dünya Savaşı Tarihi başlığından daha farklı boyutları olduğu bir gerçek. Aklı selim bir insan olarak bu konuda bir karşı tez, ya da Ermeni hikayesi dinlemek isteyenlere bu kitaptan uzak durmalarını önereceğim.
Kitap tümüyle şoven bir tavırla ve anlamsız abartmalarla dolu, öyle ki soykırım hikayelerinde gerçek payı olduğunu düşünme eğiliminiz olsa bu eser sizi bundan vazgeçirebilir. Gerçek bu kitaptaki abartmalardan daha yalın ve çarpıcı olsa gerek. (En azından Doğu ve Güneydoğu da tanımak fırsatı bulduğum bir kaç yaşlı Ermeni ve birkaç yalnız Ermeni köyü böyle anlatıyor.)
Çevirmenin de kitaba bu hezeyanlar konusunda katkısını inkar edemiyorum. Öyle ki hezeyanı anlatmaya imkan bulamadığı yerlerde cümleyi düşürerek tuz biber olmuş bu içeriğe.

Musa Dağ'da Kırk Gün TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Musa Dağ'da Kırk Gün, Franz Werfel

Yorum Gönder