9 Haziran 2023

Solgun Ateş Vladimir Nabokov Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,4 TL
Yazarı: Vladimir Nabokov
Çevirmen: Yiğit Yavuz

Solgun Ateş indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vladimir Nabokov olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Solgun Ateş eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Solgun Ateş ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Solgun Ateş TIKLA PDF İNDİR !

Solgun Ateş Yazarı Kimdir ?

Solgun Ateş yazarı Vladimir Nabokov 'dır. Vladimir Nabokov yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Solgun Ateş PDF indir oku

Solgun Ateş indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Solgun Ateş TIKLA PDF İNDİR !

Solgun Ateş TIKLA PDF İNDİR !
Çok zordur konuşmak sevgili ölülerimizle, rüyalardan bildiğimiz üzere! Endişemizi, kırılganlığımızı, utancımızı görmezden gelirler. Artık eskisi gibi olmayışları insana fena koyar. Uzak bir savaşta ölen okul arkadaşımız, şaşkın değildir bizi kapısında görmekten; işaret eder biraz kaygısız, biraz kederli, bodrum katı odasındaki su birikintilerini.

Nabokov dilimizi kullanmayı ve dönüştürmeyi seçmekle, hepimize şeref bahşetmiştir.
-Anthony Burgess-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 286

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Solgun Ateş TIKLA PDF İNDİR !

03.12.2019

Şiirin romanı

Nabukov'un kısaca "zeki" olarak tanımlanan edebi tarzı, türler arasının grift doğasıyla birleşiyor ve daha okurken gelecek okumalar için heveslendiriyor..


03.04.2019

Nabokov okumak

Solgun Ateş, okuduğum en zor kitaplardan biriydi. Üstelik Ulysses' i okumuş biri olarak söylüyorum bunu. Yazarın kelimelerden bir bina kurup sizi de içine kitlediği hissine kapılıyorsunuz. Kitap baştan sona göndermelerle dolu, bir karaktere, bir yazara, bir kitaba... Sürekli elinizin altında telefondan kontrol yaparak ilerliyorsunuz. Kitapta amaçsız olan hiçbir şey yok, içine bir girdiğiniz zaman her şey yerli yerinde ama yolu bulmak çok zor... Ancak kesinlikle çabaya değen bir kitap bu. Üşenmeden, gerçek bir Don Kişot edasıyla silahları kuşanıp başlayın okumaya, zor kitaplar her zaman daha çok şey katar size. .. Ayrıca benim bu kitabı bulmam çok sevgili Oğuz Atay'ın hayatını öğrenmeye çalışırken oldu. Oğuz'un hayatını ve eserlerini en çok etkileyen kitaplardan birisi bu.


09.11.2015

Başyapıt!

Solgun ateş, çok zeki bir yazar işi. Nabokov´un farklı kişilikler (mahlaslar) altında yazdığı üç bölüm (Önsöz, dört bölüm 999 mısralık şiir, dipnotlar) ile dizinden oluşmakta.

Roman, kurgusal olarak oldukça farlı kurgulanmış. Okuru, dikkatli, tekrarlı, çevrimsel bir okumaya davet ediyor. Kesinlikle birden fazla (3-4) ayraca ihtiyaç var. Ayrıca, etnin
Kitabın çevirisi çok başarılı da olsa, böyle bir kitabın çevirisini yapmaktaki güçlük nedeniyle, çevirmenin de kitaba eklediği çok sayıda dipnot bulunuyor.

Solgun ateş yayınlandığı 1962 yılından beri çok tartışılmış, daha ilginci halen de tartışmalar devam etmekte. İnternet üzerinden, ya da Goodreads´den çok keyifli, dipnotlu, ÿ"Nabokovyenÿ" eleştiriler de, kitabın çevresini zenginleştirmekte.

Zor, ama oldukça keyifli bir okumaya, Solgun Ateş´in edebi göndermelerinin peşinden gitmeye hazırr olduğunuzda, kitap sizi bekliyor olacak. Keyifli okumalar...

Solgun Ateş TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Solgun Ateş, Vladimir Nabokov

Yorum Gönder