9 Haziran 2023

Nişanlılar Alessandro Manzoni Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 28,6 TL
Yazarı: Alessandro Manzoni
Çevirmen: Necdet Adabağ

Nişanlılar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Alessandro Manzoni olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Nişanlılar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Nişanlılar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Nişanlılar TIKLA PDF İNDİR !

Nişanlılar Yazarı Kimdir ?

Nişanlılar yazarı Alessandro Manzoni 'dır. Alessandro Manzoni yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Nişanlılar PDF indir oku

Nişanlılar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Nişanlılar TIKLA PDF İNDİR !

Nişanlılar TIKLA PDF İNDİR !
İtalyanca'da yazılan ilk tarihî roman olma özelliğini taşıyan Nişanlılar, bu türün seyrini değiştirirken anlattığı ülkenin ruhunu da yakalayabilmiş bir şaheser.

Lombardiya'nın 1620'lerde İspanyollar tarafından işgalinin gölgesinde Renzo ve Lucia isimli iki gencin aşkını hikâye eden Nişanlılar, Alessandro Manzoni'nin "Risorgimento" öncesi İtalya'ya, Katolik inancına ve tarihî romana dair fikirlerini ustaca harmanladığı bir başyapıt. Lucia'ya âşık despot Don Rodrigo yüzünden yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan çift, tutuklanma ve veba gibi türlü badireler atlatır. 19. yüzyıldaki çağdaş olaylara göndermelerde bulunan, Manzoni'nin senelerce arşivlere kapanarak üzerinde uğraştığı, İtalya'nın ve İtalyanların kusurlarına çekinmeden mercek tutan Nişanlılar, İtalyan nesrinin, İtalyancanın ve hatta İtalya'nın kendisinin yaratıcı unsurlarından sayılabilecek bir "edebiyat olayı" niteliğini koruyor.

"Manzoni bir İtalyan kahramanı ilan edildiyse ve ülkesinin en büyük vatanseverlerinden biri olarak görülüyorsa, nedeni bu romandır."
-Northrop Frye-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 672

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Nişanlılar TIKLA PDF İNDİR !Nişanlılar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Nişanlılar, Alessandro Manzoni

Yorum Gönder