9 Haziran 2023

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) Dante Alighieri Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 82,5 TL
Yazarı: Dante Alighieri
Çevirmen: Rekin Teksoy

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Dante Alighieri olan ve Oğlak Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) TIKLA PDF İNDİR !

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) Yazarı Kimdir ?

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) yazarı Dante Alighieri 'dır. Dante Alighieri yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) PDF indir oku

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Oğlak Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) TIKLA PDF İNDİR !

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) TIKLA PDF İNDİR !

Dünya şiirinin başyapıtı İlahi Komedya, Dante'nin Cehennem'e, Âraf'a ve Cennet'e yaptığı düşsel bir geziyi destanlaştırır. İlahi Komedya, 14.233'e ulaşan toplam dize sayısı ile, şiir tarihinin en uzun soluklu şiiridir. Dante'nin, 1300 yılının 7 Nisan Perşembe gecesi başlayan gezisi bir hafta sürer, Dante'ye Cehennem ve Âraf yolculuğu boyunca Latin şair Vergilius rehberlik eder. Âraf'ın tepesinde Vergilius yerini, Cennet'te Dante'ye rehberlik edecek olan Beatrice'ye bırakır. Dante, Beatrice'yi ilk gördüğünde kendisi dokuz, Beatrice sekiz yaşındadır. Dante, ömrü boyunca Beatrice'ye bağlı kaldığı gibi, düşünce dünyasının da esin kaynağı olur Beatrice.

Vergilius'un Aeneis destanını örnek alan ve sıradışı bir aşka mitoloji, tarih ve kutsal metinlerle de desteklenen gerçeküstücü bir ortamda yakılan bir ağıt olarak da değerlendirilebilecek olan İlahi Komedya'nın tarih ve felsefeden dinbilime, gökbiliminden geometriye uzanan bir ansiklopedi niteliği taşıması da bir başka özelliğidir.

Eksiksiz ve ilk kez şiir olarak Türkçeleştirilen

İlahi Komedya da hak ettiği yerde...

Oğlak Klasikleri'nde.

(Tanıtım Bülteninden)

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) TIKLA PDF İNDİR !

08.06.2020

Çeviri oldukça iyi

Diğer çeviriler ile karşılaştırıldığında, komedyanın yazıldığı ana dili italyanca kadar zevk alıyorsunuz.


01.07.2015

Güzel

Yüzyıllardır Türkçeye (en azından tam) çevrilmemiş bu eseri Türkiye´li okura sundukları için çevirmen ve yayın evine teşekkürler. İlahi Komedya ve Decameron´dan sonra İtalyan edebiyatından güzel bir eser daha bekliyoruz.
Güzel bir çalışma olmuş ama ufak tefek kusurlar yok değil. Dipnotlar oldukça gerekli ve açıklayıcı ama hemen hemen her sayfada üç dört defa alt alta ÿ"Ustam: Vergiliusÿ" dipnotunu koymanın mantığını anlayamadım.
İkinci eleştirim ise İlahi Komedya´dan eli dolduran bir üç cilt çıkarmak için dizgi sırasında zorla şişirmiş gibiler. Aralara işlenen konuyla ilgili tabloların resmi konulmuş ve o resmin olduğu sayfanın arkası boş. Hikayeyi okuyorsun, resme bakıyorsun, boş sayfa ve hikaye hemen sonraki sayfada devam ediyor. Bu boş sayfalar biraz okumayı bölmüş. (Hem de belki fazladan birkaç ağaç daha kesilmesine neden olmuş.)


02.05.2014

Öldürücü dipnotlar

Kitap Cehennem ve Araf kısımlarında oldukça sarıcı ve düşündürücü ama Cennet´e geçtiğimizde haddinden fazla avrupa tarihine boğulup sıkılmamak elde değil. Çünkü şahısların çoğu bize yabancı gelen isimler. Bir eleştirimde dipnotlara olacak ki bu gerçekten can sıkıcıydı. Kitabı okurken sürekli kitaptan kopmanıza neden oluyor. Bilgi verici dipnotlar çok güzel lakin şöyle bir dipnotun aynı sayfada bulunması sizi çileden çıkartıyor
ÿ"Ustamınÿ=Vergilius´un
Ustaÿ=Vergilius
Ustamınÿ=Vergilius´un
Ustamÿ=Vergiliusÿ"
Bu aynı sayfada geçen dipnotlar. İnsanı kopartıyor olaydan. Ve bu olay kitabın çoğu sayfasında aynen böyle devam ediyor. Bu durumda ya çevirmen okuyucuları oldukça küçümsemiş ya da yeteneksiz ve düşüncesiz biriymiş. Ben ilkinin doğru olmasını umuyorum.

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım) TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet (3 Cilt Takım), Dante Alighieri

Yorum Gönder