7 Haziran 2023

Dostoyevski Çağının Yazarı Joseph Frank Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 45,0 TL
Yazarı: Joseph Frank
Çevirmen: Faruk Baydar

Dostoyevski Çağının Yazarı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Joseph Frank olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Dostoyevski Çağının Yazarı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Dostoyevski Çağının Yazarı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Dostoyevski Çağının Yazarı TIKLA PDF İNDİR !

Dostoyevski Çağının Yazarı Yazarı Kimdir ?

Dostoyevski Çağının Yazarı yazarı Joseph Frank 'dır. Joseph Frank yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Dostoyevski Çağının Yazarı PDF indir oku

Dostoyevski Çağının Yazarı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Dostoyevski Çağının Yazarı TIKLA PDF İNDİR !

Dostoyevski Çağının Yazarı TIKLA PDF İNDİR !
"Stanford ve Prirıceton Üniversiteleri, Slav Dilleri ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Onursal Profesörü Joseph Frank, tüm kariyerini adadığı hu önsezili yazarın etrafında kaynayan siyasal, dinsel meseleleri bütünüyle kavramış. 26yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu eser, Dostoyevski'nin hayatının, eserlerinin ve yaşadığı dönemin bütünsel bir çetelesi niteliğinde."
-Judith Armstrong The Age-

"Dostoyevski: Çağının Bir Yazarı, entelektüel dinamikler ve büyük yazarın tutkulu, fikir güdümlü romanının sanatsal yönü üzerine en esaslı çalışma... Dostoyevski'nin karanlık öngörülerini, o vahşi yergisini yahut Karamazov kardeşler arasındaki bir tartışmayı anlamak için okur sadece metne değil ideolojik bağlama da hakim olmalıdır, işte bu iki hususta Joseph Frank'ten iyi kılavuz yoktur."
-Michael Dirda Wall Street Journal-

Joseph Frank'in beş ciltlik anıtsal çalışması Dostoyevski, büyük yazarın bugüne kadar tüm dillerde yazılmış biyografileri arasında en kapsamlı olanı ve hiç kuşkusuz yüzyılın en büyük yazar biyografilerinden biridir. Şimdi, Frank'in bu dev eseri tek cilt haline getirildi. Biyografi yazınını, düşünce tarihini, sosyal tarihi ve edebiyat eleştirisini -hatta teorisini- mükemmel bir şekilde harmanlayan, entelektüel kapsamı ve üslubu açısından bir benzeri olmayan Dostoyevski: Çağının Bir Yazarı büyük yazarın başyapıtlarını yaşamöyküsel, tarihsel, ama en önemlisi ideolojik bağlamı içerisinde ele alıyor. Bir biyografiden öte 19. yüzyıl Rusya'sının kültürel tarihini veren Dostoyevski, hem yazarın yaşadığı zengin dünyanın ayrıntılı bir resmini gözler önüne seriyor, hem de romanları hakkında belki de en kapsamlı, en içgörülü yorumları sunuyor.

"Joseph Frank'in, Dostoyevski'nin yazdığı ortama -bir yanda kişisel, bir yanda sosyal, kültürel, tarihsel, edebi ve felsefi ortama- ışık tutma çabası zaferle sonuçlanıyor."
-J. M. Coetzee, The New York Review of Books-

"Bu kitap, Joseph Frank'in gelmiş geçmiş en büyük romancılardan biri olan Dostoyevski'nin başlıca biyografi yazarı olduğunun kanıtıdır."
-David Foster Wallace-

"Bu sıradışı biyografi ironiyi de büyük fikirleri de okurlar için capcanlı ve anlaşılır kılmayı başarıyor. Büyük bir yapıt, araştırma açısından da, sanatsal olarak da…"
-M A. S. Byatt-

-Anıtsal bir eser."
-René Girard-

Dostoyevski: Çağının Bir Yazarı'nın aldığı ödüller: > National Book Critics Circle, En İyi Biyografi Ödülü > Los Angeles Times, En İyi Kitap Ödülü > Modern Language Association, James Russell Lowell Ödülleri
-Christian Gauss Ödülleri > St. Petersburg, Avrupa Üniversitesi, Etkind Ödülü-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 997

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları Dostoyevski Çağının Yazarı TIKLA PDF İNDİR !

23.04.2020

Dostoyevski'yi anlamak için

Bu çok önemli eserin dilimize kazandırılması büyük şans. Okumakta olduğum üçüncü Dostoyevski biyografisi ve J.Frank'ın neden dünyanın bir numaralı Dostoyevski uzmanı olduğuna bizzat tanık oldum. 682. sayfadayım ve Dostoyevski'nin önceden okuduğum romanlarını da tekrar ederek bütün eserlerini yayım tarihine göre biyografideki izleği takip ederek okuyorum. Dostoyevski'nin kişisel tarihinin ve eserlerinin detaylıca incelendiği ve anlatıldığı bu kitabı okurken, Rusya'nın bahse konu dönemine ilişkin siyasi ve edebi atmosfer hakkında da hayli bilgi olmak mümkün. Birçok başka çalışmaya da yönlendiriyor eser. Normalde 5 cilt olan bu devasa çalışmayı, bizim gibi ortalama fani okuyucular da okuyabilsin diye 1000 sayfalık nitelikli bir özet haline getiren J.FRANK'a şükranlarımı sunuyorum. Yayın evine de çok teşekkürler fakat böyle hacimli ve sık sık kurcalanan bir kitap için yıpranmaya çok haiz bir kitap yapısı var. Özellikle sayfalar çok ince. Daha dayanıklı bir basım yapılırsa mutlaka alacağım.


10.07.2019

Ozan Eskiköy

Bu eseri dilimize kazandırdığı için yayınevine çok teşekkür ederim mükemmel


11.12.2016

Teşekkürler

Bu değerli kitabı dilimize kazandıran Everest Yayınları'na evvela çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Küçük bir eleştiri yapmadan da geçmeyeceğim: Kitap çok ağır. Keşke kitabı en azından iki cilt olarak hazırlasaydınız. Her şeye rağmen çok teşekkürler.

Dostoyevski Çağının Yazarı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Dostoyevski Çağının Yazarı, Joseph Frank

Yorum Gönder