30 Haziran 2023

Bir Günbatımının Ayrıntıları Vladimir Nabokov Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 31,16 TL
Yazarı: Vladimir Nabokov
Çevirmen: Vladimir Nabokov

Bir Günbatımının Ayrıntıları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vladimir Nabokov olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bir Günbatımının Ayrıntıları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bir Günbatımının Ayrıntıları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bir Günbatımının Ayrıntıları TIKLA PDF İNDİR !

Bir Günbatımının Ayrıntıları Yazarı Kimdir ?

Bir Günbatımının Ayrıntıları yazarı Vladimir Nabokov 'dır. Vladimir Nabokov yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Bir Günbatımının Ayrıntıları PDF indir oku

Bir Günbatımının Ayrıntıları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bir Günbatımının Ayrıntıları TIKLA PDF İNDİR !

Bir Günbatımının Ayrıntıları TIKLA PDF İNDİR !
Orman Cini, Burada Rusça Konuşulur, Sesler, Kanat Çarpması, Tanrılar, Talihin İşi, Liman, İntikam, Lütuf, Bir Günbatımının Ayrıntıları, Fırtına, La Veneziana, Bachmann, Ejderha, Noel, Rusya'ya Hiç Gitmeyen Mektup, Kavga, Çorb'un Dönüşü, Berlin Rehberi, Çocuk Masalı, Dehşet, Ustura, Yolcu, Kapı Zili, Bir Onur Meselesi, Noel Hikayesi, Patates Cini, Tırtılcı, Fiyakalı Bir Zat, Kötü Bir Gün.



Sayfa Sayısı: 351

Baskı Yılı: 2005


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Bir Günbatımının Ayrıntıları TIKLA PDF İNDİR !

10.02.2020

Mutlaka Okunmalı

Lolita'yı okuyup pişman olmayınca, Nabokov'un ününü de dikkate alınca "Bir Günbatımının Ayrıntıları"nı okumak elzem olmuştu. Üstelik öykü üzerine yoğun okumalar yaptığım için bu bir mecburiyeti ve bundan kaçamazdım. Kitabın İletişim yayınlarından çıkmış olması, çevirenlerin içinde Pınar Kür ve Fatih Özguven gibi isimlerin de olması okumam için itici güçtü.
Kitabı okuyup bitirince emeğimin boşa gitmediğini, öykü üzerine düşünen ve hasbelkader yazmaya çalışan müstakbel bir yazar adayı olarak fevkalâde yararlandığımı söyleyebilirim. Kitabın ismini hemen hemen her öyküde geçen günbatımına yapılan vurgudan aldığı anlaşılıyor. Nabokov kendine özgü edebi diliyle ayrıntılara olağanüstü önem veren, betimlemeleri sıkça kullanan bir yazar. Bazen bu betimlemelerin okuyucuyu yorduğu hatta dikkati dağıtacak kadar fazlaca olduğu görülse de bu tercihin öykülerin edebi değerini düşürmediği aksine yükselttiği iddia edilebilir.
Konu bulmakta, daha doğrusu hikaye anlatmakta sıkıntı çekmeyen Nabokov, bir cüceyi anlattığı "Patates Cini'nden", "Çorb'un Dönüşü", "Talihin İşi", "Bir Günbatımının Ayrıntıları", "Ustura", "Yolcu" ve "Noel Hikayesi" gibi birbirinden güzel öyküler anlatmış. Bu öykülerden bilhassa "Ustura" klasik bir öykünün öğelerinin, üslubunun nasıl olması gerektiğine dair ders niteliğinde.
Nabokov "Lolita" diyorlar ile keşfettiğim, "Bir Günbatımının Ayrıntıları ile de iyi ki keşfetmişim dediğim, betimlemelerine, muhayyilesine hayran olduğum bir yazar. Sırada" Pnin" isimli romanı ve diğerleri var. Öykü okurlarının mutlaka okumaları ve üzerinde düşünmeleri gereken bir kitap "Bir Günbatımının Ayrıntıları... HHA

Bir Günbatımının Ayrıntıları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Bir Günbatımının Ayrıntıları, Vladimir Nabokov

Yorum Gönder