5 Haziran 2023

Ankara Yakup Kadri Karaosmanoğlu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,73 TL
Yazarı: Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Çevirmen: Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Ankara indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yakup Kadri Karaosmanoğlu olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ankara eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ankara ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ankara TIKLA PDF İNDİR !

Ankara Yazarı Kimdir ?

Ankara yazarı Yakup Kadri Karaosmanoğlu 'dır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Ankara PDF indir oku

Ankara indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ankara TIKLA PDF İNDİR !

Ankara TIKLA PDF İNDİR !
Milli Mücadele yıllarında hiçbir çıkar gözetmeksizin yurtları için çalışan bazı subayların ve politikacıların zaferden sonra "sermaye çevreleriyle ilişkileri" ya da "arsa spekülasyonu", "taahhüt işi" gibi girişimlerle zenginleşmeleri, "inkılap"a boşvermeleri. Romanın kadın kahramanı Selma'nın yaşamı izlenerek Milli Mücadele inancının ateşli dönemleri ve sonrası anlatılıyor.



Sayfa Sayısı: 252

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Ankara TIKLA PDF İNDİR !

11.04.2019

Milli Mücadele Ruhunun Aşama Aşama Kaybı

Yaban'da savaş yorgunu bir Anadolu'yu anlatan Yakup Kadri burada İstanbul'dan Ankara'ya tayin olmuş bir aile üzerinden dönemin bazı subay, politikacı ve kamu görevlilerinin eserin ilk bölümünde sahip olduğu 'milli mücadele ruhunu' anlatırken ilerleyen bölümlerde bu ruhu kaybetmelerini konu ediniyor.•Selma Hanım ve eşi banka şefi Nazif Bey ile başlayan eserin şahıs kadrosu, tayinlerinin çıkmış olduğu Ankara'da tanıştıkları insanlarla genişlemeye başlıyor. Sizler bu insanları aşama aşama tanıyarak onların özellikle 'milli ruhları' hakkında da fikir sahibi oluyorsunuz.•1920'lerde aldığı eser başlangıcını 1940'lara dair 'hayali bir inkılap dönüşümü ile' sonlandırıyor yazar.•Bazı anlar kopabilirsiniz Yakup Kadri eserlerinde. Biraz sabırlı olunmalı. Ama Milli Mücadele yıllarına 'ilk elden' kurgusal anlamda tanıklık etmek adına okunması gereken yazarlardan kesinlikle.


25.10.2015

Geçmişten günümüze eleştiri.

     Kitap, 2000´li yıllarda yaşadığımız birçok sorunun kaynağının Cumhuriyetin ilk yıllarına hatta Osmanlıya, Tanzimat batıcılığına kadar gittiğini hissettirir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara, İstanbul´un çürümüş ahlak anlayışına çok kısa sürede kavuşmuş görünmektedir. Anlayacağınız Yakup Kadri´nin Hüküm Gecesi, Sodom ve Gomore, Yaban ve Ankara dörtlüsü arasında en okunası kitabıdır.


09.03.2008

Ankara

Anlatımı güzel ve yalın bir kitap. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ki karmaşada, insanların tutum ve davranışlarının, kendilerini nasıl yansıttıkları hakkında örnekler sunuyor. Türkiye'nin geleceği hakkında, o yıllardaki endişeleri ve yapılanmayı aktarıyor. Okunulması faydalı olacağını düşünüyorum.

Ankara TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Ankara, Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Yorum Gönder