25 Nisan 2022

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası Selami Alan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 28,0 TL
Yazarı: Selami Alan
Çevirmen: Selami Alan

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Selami Alan olan ve Kesit Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası TIKLA PDF İNDİR !

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası Yazarı Kimdir ?

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası yazarı Selami Alan 'dır. Selami Alan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası PDF indir oku

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kesit Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası TIKLA PDF İNDİR !

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası TIKLA PDF İNDİR !

1699 Karlofça Antlaşması'yla birlikte büyük çapta toprak kaybetmeye başlayan Osmanlı Devleti, 19. yüzyılın başlarına gelindiğinde artık tamamen dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Özellikle Fransız İhtilali'yle ortaya çıkan ve kısa sürede bütün Avrupa'yı etkisine alan milliyetçilik fikri bir müddet sonra, bünyesinde birçok etnik grubu barındıran Osmanlı Devletini de derinden etkilemiştir. Tehlikenin farkında olan devlet adamları Osmanlı Devletini kurtarmak ve eski ihtişamlı günlerine döndürmek için farklı din ve etnik kimliklere sahip halka, ortak bir millî kimlik ya da diğer bir ifadeyle bir üst kimlik sunmaya çalışmışlardır.

Osmanlı kimliğinden Türk kimliğine doğru izlenen bu geçiş sürecinde, kimlik inşasında kullanılan yollardan biri edebi metinler olmuştur. Zira gerek devlet adamları gerekse sanatçılar, geniş halk kitlesine ulaşmada dönem için en kısa ve etkili yol olan gazetelere ve edebiyata yönelmişlerdir. Dolayısıyla edebi eserler aracılığıyla toplumu şekillendirmeye çalışmış, halka kendilerince yeni kimlik modelleri önermişlerdir.

Dönem aydınlarının teklif ettikleri rol-model kimlikleri tespit etmeyi amaçlayan bu çalışmada, Tanzimat Edebiyatı döneminde (1859-1896) yazılan edebi eserler ele alınmıştır. Derinlemesine bir inceleme olması için ise belirlenen kriterler doğrultusunda dönem eserleri arasından Namık Kemal'in Vatan Yahut Silistre, Akif Bey, Cezmi, Celaleddin Harzemşah; Ahmet Mithat Efendi'nin Felâtun Bey ile Râkım Efendi, Paris'te Bir Türk, Arnavutlar Solyotlar, Müşahedat, Ahmet Metin ve Şirzat; Mizancı M. Murad'ın Turfanda mı Yoksa Turfa mı? eserleri seçilmiştir. Böylece bu roman ve tiyatrolardaki kahramanlar incelenerek dönem yazarların topluma tavsiye ettikleri yeni insan modellerinin millî bir kimliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilmiştir.

(Tanıtım Bülteninden)

Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası TIKLA PDF İNDİR !Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Tanzimat Edebiyatında Milli Kimlik İnşası, Selami Alan

Yorum Gönder