6 Şubat 2022

Ses Sese Karşı Aldous Huxley Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 36,4 TL
Yazarı: Aldous Huxley
Çevirmen: Mina Urgan

Ses Sese Karşı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Aldous Huxley olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ses Sese Karşı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ses Sese Karşı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ses Sese Karşı TIKLA PDF İNDİR !

Ses Sese Karşı Yazarı Kimdir ?

Ses Sese Karşı yazarı Aldous Huxley 'dır. Aldous Huxley yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Ses Sese Karşı PDF indir oku

Ses Sese Karşı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ses Sese Karşı TIKLA PDF İNDİR !

Ses Sese Karşı TIKLA PDF İNDİR !
Aldous Huxley, dünya edebiyatında "düşünce edebiyatı" denen türün başlatıcılarındandır. Huxley, koyunların tiroid guddelerinden Kızılderililerin totemlerine, fosforun yeryüzünden eksilmesinden Mozart müziğinin en ince ayrıntılarına kadar birçok konuda bilgi sahibi bir yazardır. Böyle bir yazarın romanlarında, düşüncenin, romanın öteki öğelerinden daha ağır basacağı besbellidir. Huxley'nin yarattığı kişiler, kendi görüşlerinin ya da düşüncelerinin birer sözcüsü gibidir çoğu zaman. O, bir elinde neşter, bir elinde not defteri, bir yandan yarattığı kişiler üzerinde ustaca ameliyatlar yaparken, bir yandan da bilimsel bir titizlikle notlar tutar. Bu arada yazarın büyük gözlem ve alay gücü de gözden kaçacak gibi değildir. Ses Sese Karşı'da, bir müzik parçasında çeşitli ezgilerin kaynaşması gibi birbiriyle kaynaşan çeşitli kişiler, çeşitli durumlar, çeşitli görüşler yer alır. Huxley'nin belki de en ünlü romanı olan Ses Sese Karşı'nın gerçek yeniliği, geleneksel romanlar gibi bir ya da iki kişi üstüne değil, birbirleriyle yakından veya uzaktan ilgisi ve her biri romancının gözünde aşağı yukarı aynı öneme sahip on beş-yirmi kişi üzerine kurulmuş olmasıdır. Bu kişilerin çoğu, can sıkıntısı içinde, neye inanacaklarını ve kendilerine hangi değerlere göre bir yön seçeceklerini bilmedikleri için bocalayıp duran, umudunu yitirmiş orta ya da üst sınıf aydınlarıdır. Ses Sese Karşı, düşünsel çerçevesi ve gözlem derinliğiyle, dünya edebiyatındaki toplumsal panorama romanlarının en ünlü ve önemli örneklerinden biridir.



Sayfa Sayısı: 594

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Ses Sese Karşı TIKLA PDF İNDİR !

31.01.2019

eh işte...

Herşeyden önce bu bir olay romanı değil. O nedenle sürükleyiciliği saylayacak bir ana hikaye ya da kurgu yok. Kitaba başlarken bunu bilmenizde fayda var zira bazıları için oldukça sıkıcı olabilir anlatım. Kitap, ekonomik olarak İngilterenin orta-üst ve üst sınıfından bir grup insan üzerinden sanat, ahlak, bilim, siyaset, evlilik, aldatma, aldanma vs... kavramlarını irdeliyor. Bunu yaparken yer yer zihin açıcı ve özlü aforizmalarla süslenmiş okumalar yapmanızı sağlasa da  ben okurken biraz sıkıldığımı söylemeliyim. Bunun en büyük nedeni de Huxley'in güçlü,coşkulu ve incelikli bir edebi dilden yoksun olması.


02.08.2013

Huxley ve insan

Bu kitap yazıldığı zamanın çok ötesinde bir kitap. İnsan psikolojisini, öz sesi çok iyi anlatmış bir kitap. Farklı insanların analiz edip bunları özümseyip, birer karakter (olumlu ya da olumsuz, iyi ya da kötü, aptal ya da akıllı hiç önemli değil, bir karakterden bahsediyorum) olarak bu kadar net anlatabilmesini tebrik ediyorum. Çok etkileyici, tavsiye ediyorum.

Ses Sese Karşı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Ses Sese Karşı, Aldous Huxley

Yorum Gönder