23 Şubat 2022

Pir Sultan'ın Dostları Cahit Öztelli Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 22,5 TL
Yazarı: Cahit Öztelli
Çevirmen: Cahit Öztelli

Pir Sultan'ın Dostları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Cahit Öztelli olan ve Özgür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Pir Sultan'ın Dostları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Pir Sultan'ın Dostları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Pir Sultan'ın Dostları TIKLA PDF İNDİR !

Pir Sultan'ın Dostları Yazarı Kimdir ?

Pir Sultan'ın Dostları yazarı Cahit Öztelli 'dır. Cahit Öztelli yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Pir Sultan'ın Dostları PDF indir oku

Pir Sultan'ın Dostları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Özgür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Pir Sultan'ın Dostları TIKLA PDF İNDİR !

Pir Sultan'ın Dostları TIKLA PDF İNDİR !
Değerli edebiyat tarihçisi ve yazar Cahit Öztelli'nin yayınlarımız arasında daha önce Halk Türküleri (Evlerinin Önü), Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre yapıtları çıkmıştı. Şimdi de üstadımızın ölmeden önce tamamladığı önemli bir yapıtını sunuyoruz: Pir Sultan'ın Dostları. Bu yapıt, Öztelli'nin bilinen titizliği ve belgeselliği ölçüsünde Pir Sultan Abdal dönemini ve o dönemin ünlü ozanlarını anlatmaktadır. Kitapta, ürünlerinden bolca örnekler bulacağınız Kul Himmet, Kul Hüseyin ve Kul İbrahim edebiyat tarihinin, özellikle tekke edebiyatının önemli adlarıdır. Bunlar ve öbürleri Pir Sultan'ın davasını sürdürmüş ve o döneme damgalarını vurmuş ozanlardır, halk önderleridir. Sanat ve dünya görüşü bakımından Pir Sultan'ın etkisinde kalmış olan bu inanmış insanlar, Osmanlı yönetiminin dar görüşlülüğü ve medresenin katı anlayışı yüzünden sayısız baskı ve zulümlerle karşılaşmışlardır. Nice zor ve çetin koşullar altında yaşamışlardır. Ama bu dostların yok edilemeyen sanat değerleri ve bağlandıkları yüce insanlık anlayışı, onları günümüze dek dipdiri getirmiştir.



Sayfa Sayısı: 319

Baskı Yılı: 1996


Dili: Türkçe
Yayınevi: Özgür Yayınları Pir Sultan'ın Dostları TIKLA PDF İNDİR !Pir Sultan'ın Dostları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Pir Sultan'ın Dostları, Cahit Öztelli

Yorum Gönder