3 Şubat 2022

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı Jack Zipes Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 20,4 TL
Yazarı: Jack Zipes
Çevirmen: Zeynep Çiftçi Kanburoğlu

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Jack Zipes olan ve Alfa Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Peri Masalları ve Yıkma Sanatı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Peri Masalları ve Yıkma Sanatı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Peri Masalları ve Yıkma Sanatı TIKLA PDF İNDİR !

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı Yazarı Kimdir ?

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı yazarı Jack Zipes 'dır. Jack Zipes yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı PDF indir oku

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Alfa Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Peri Masalları ve Yıkma Sanatı TIKLA PDF İNDİR !

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı TIKLA PDF İNDİR !

Peri masalı söylemi üzerinden türün toplumsal tarihine bir bakışla açılan kitap ardından bu türün köklerine dönüyor. Önce Straparola ve Basile'nin yazdıklarını inceleyerek İtalya'daki köklerine, ardından da Perrault, Grimm Kardeşler, Hans Christian Andersen, Oscar Wilde, George MacDonald ve Frank Baum'a dek uzanan geniş bir ustalar yelpazesi açılıyor önümüze. Geçen zaman içinde peri masallarının nasıl değiştiği Nazi Almanyası ve Walt Disney örneği üzerinden anlatılıyor. Peri masalı üretiminde kadın yazarların yıkıcı rolüne ve bu masallar aracılığıyla uygarlık standartlarının nasıl belirlendiği konusu da derin bir çözümlemeden geçiriliyor. Çağdaş peri masalları da unutulmuyor elbette. Dokuz ana bölümden oluşan bu kitap peri masallarının veya aslında hiçbir masalın göründüğü gibi olmadığını, sadece masal olmadıklarını anlamak isteyenler için mücevher niteliğinde kusursuz bir çalışma.

"Uzun zamandır bu konuda ortaya çıkmış en iddialı çalışma." –The Times Educational Supplement

"Charles Perrault'dan 21. yüzyıla dek yazılı peri masallarının gelişimini izlerken, Zipes bunların 'uygarlık' üzerine bir söylem oluşturduğunu savlıyor . . . . Klasisizm ve klasik peri masalları kavramlarına açıkça politik bir kavrayış getirmeye çalışıyor."

–The Journal of American Folklore-

(Tanıtım Bülteninden)

Kapak: Füsun Turcan Elmasoğlu

Editör: Seda Çakmakçıoğlu Şan

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı TIKLA PDF İNDİR !

23.12.2019

Güzel kitap ama çevirisi malesef kötü

Çok enteresan bir kitap. Müthiş bir emek verilmiş. Ufuk açıcı. Yalnız çeviri kalitesi son derece pespaye, yayınevinden ricam şudur:... lütfen amatörlerle çalışmayın böyle güzel kitap çevirileri için.

Peri Masalları ve Yıkma Sanatı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Peri Masalları ve Yıkma Sanatı, Jack Zipes

Yorum Gönder