14 Aralık 2021

Salkım Hanım'ın Taneleri Yılmaz Karakoyunlu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,65 TL
Yazarı: Yılmaz Karakoyunlu
Çevirmen: Yılmaz Karakoyunlu

Salkım Hanım'ın Taneleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yılmaz Karakoyunlu olan ve Doğan Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Salkım Hanım'ın Taneleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Salkım Hanım'ın Taneleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Salkım Hanım'ın Taneleri TIKLA PDF İNDİR !

Salkım Hanım'ın Taneleri Yazarı Kimdir ?

Salkım Hanım'ın Taneleri yazarı Yılmaz Karakoyunlu 'dır. Yılmaz Karakoyunlu yazdığı bu eserle Yunus Nadi Ödülleri almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Salkım Hanım'ın Taneleri PDF indir oku

Salkım Hanım'ın Taneleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Doğan Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Salkım Hanım'ın Taneleri TIKLA PDF İNDİR !

Salkım Hanım'ın Taneleri TIKLA PDF İNDİR !
İkinci Dünya Savaşı'nın buhranlı günlerini yaşayan İstanbul ve yerlerini Anadolu'dan gelenlere bırakan İstanbul zenginleri... Bu çalkantılı süreçte, Salkım Hanım'ın taneleri gibi dağılan aile ilişkileri... Varlık Vergisi'nin ağır yükünü sırtlayıp Haydarpaşa Garı'ndan Aşkale'ye sürüklenen Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, Türkler... Sürgün dönüşünde, Haydarpaşa İskelesi'nde, vapur bileti alabilmek için bir simitçi çocuktan borç para istemek zorunda kalan İbrahim Fuad Beylerin dramı... Bu kitapta, Türkiye'nin bunalımlı bir dönemini, kimi zaman öfkelenerek, çoğu zaman da derin bir hüzne gömülerek okuyacaksınız.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 212

Baskı Yılı: 2010


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 141

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap Salkım Hanım'ın Taneleri TIKLA PDF İNDİR !

27.04.2016

yılmaz karakoyunlu adına kara leke

kemalist zihniyetin utanç kaynağı dönemlerinden birini aynı zihniyet sebebiyle ne olduğunu hiç bilmediğimiz bir dönemi anlatıyor gibi yapıyor kitap.

defalarca kitabın arkasına bakıp acaba kitap düşündüğüm hikayeyi mi anlatmıyor diye kendimden şüphe ettim.

kitap gayrimüslimlerden alınan fahiş miktardaki varlık vergisini ve toplama kamplarına sürülen gayrimüslimlleri anlatmalıydı. ama kitaptaki doğulu karakterler dışındaki kim türk kim müslüman gayrimüslim anlaşılmıyor.

bir vergi toplanıyor. ama toplayan kim emri veren kim, hangi ülkede toplanıyor, kimden ne amaçla toplanıyor belli değil.

türk karakterlere biçilen aşağılık rollerden bahsetmiyorum bile. garip bir durum da şu: nora karakterine 400 bin lira vergi kesildiğini görünce fiyetın yüksekliğinden  adam kalp krizi geçiriyor. ama müslüman bir iş adamına 3 milyon lira vergi kesiliyor. demek ki sadece gayri müslümler değil Müslümanlara da vergi kesilmiş.

yılmaz karakoyunlu adına da kara bir leke olarak geçecek bir kitap. bu hikaye ancak bu kadar kemalist bu kadar olayları örtücü yapanları aklayıcı hatta yapanları göstere göstere öven zihniyetle yazılabilirdi.


04.09.2007

Varlık Vergisi

1940 yıllarında varlık vergisi nedeniyle ellerindeki tüm malını, evini, mücevherini müslümanlara satmak ve Aşkale'ye gitmek zorunda kalan gayrimüslümlerin hikayesi anlatılıyor. Elbette mal varlıkları o dönemde memleketten İstanbul'a zengin olmak için gelen Durmuş gibi kötü adamların işine yarıyor ve memleket genelinde olduğu gibi aile içinde de dramlar yaşanıyor. Romanı okurken o dönemde yaşananlar için üzüldüm. Filmini de çok merak ediyorum, umarım hayalimde canlandırdığım gibidir.

Salkım Hanım'ın Taneleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Salkım Hanım'ın Taneleri, Yılmaz Karakoyunlu

Yorum Gönder