10 Aralık 2021

Meyyale Hıfzı Topuz Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,25 TL
Yazarı: Hıfzı Topuz
Çevirmen: Hıfzı Topuz

Meyyale indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Hıfzı Topuz olan ve Remzi Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Meyyale eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Meyyale ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Meyyale TIKLA PDF İNDİR !

Meyyale Yazarı Kimdir ?

Meyyale yazarı Hıfzı Topuz 'dır. Hıfzı Topuz yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Meyyale PDF indir oku

Meyyale indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Remzi Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Meyyale TIKLA PDF İNDİR !

Meyyale TIKLA PDF İNDİR !
Hıfzı Topuz'un, çeşitli belgelerden, sandıklarda saklanan aile mektuplarından ve Pertevniyal Valide Sultan'ın 1880'lerde dikte ederek yazdırdığı 'Sergüzeştname'sinden yola çıkarak kaleme aldığı bu tarihsel romanda, on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü sırasında yaşanmış olan bazı olaylar anlatılıyor.
Romanda, Ruslar'ın Kafkasya'ya saldırıları sırasında, 40 günlük bebekken annesiyle birlikte İstanbul'a getirilen ve Saray'da Pertevniyal Valide Sultan'ın yanında büyüyen Ubıh kökenli Meyyale'nin, önce besteci Nevres Paşa, sonra da vezir Hasan Hilmi Paşa ile evlilikleri, Saray'da yaşanan gizli bir aşk serüveni, cariyelerin ve haremağalarının çileleri sergileniyor.
ertevniyal Valide Sultan'ın 117 yıl boyunca gizil kalan ve Hıfzı Topuz tarafından ortaya çıkarılan anıları, o dönemin siyasi entrikalarını, Abdülaziz'in devrilmesi ve intiharını, Abdülhamit dönemindeki günümüzü aratmayan yolsuzlukları, baskı ve işkenceleri, yargısız infazları, şeriatçıların devrimlere ve Batılı eğitime karşı direnişlerini aydınlatıyor.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 239

Baskı Yılı: 2014


Cep Boy:

Sayfa Sayısı: 302

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Remzi Kitabevi Meyyale TIKLA PDF İNDİR !

03.04.2019

Akıcı

Hoş ve akıcı bir roman


17.11.2009

Teşekkürler Hıfzı Topuz...

Bana tarihi sevdiren yazar Hıfzı Topuz. Ahh öğrencilik yıllarımda neler çekerdim tarihten, padişahlardan. Osmanlı İmparatorluğu'ndan ve edebiyattan. Bir türlü ilgimi çekmemişti tarih. İlgi alanımın dışındaydı ama Hıfzı Topuz sayesinde artık tarihimiz ile ilgilenmeye başladım . Teşekkürler Hıfzı Topuz...


24.11.2006

İmparatorluk Çökerken

Meyyale tarihi roman statüsünde söylenmekle birlikte içeriği, olayların akışı, diyaloglar roman havasından ziyade yazarın gözünden tarihsel olaylar anlatılmış. Bu bilgiler verilirken zorlama diyaloglar izlenimi var. Doğal olmayan bir konuşma üslubu hakim romanda. Haremağalarının anlatıldığı bölüm dikkate değer. Osmanlı'daki kölelik sistemine, haremağalarına çektirilen akıl almaz acılara, harem kültürüne bakarak Cumhuriyet Rejimini kabul ettiğimize bir kez daha şükretmek gerektiğini anlıyoruz. Saray´daki sefahatin sürdürülmei için Avrupa´dan geri ödenemeyen borçların alınmaya başlaması, saray kadrolarında ki aşırı şişme, temel konulardan uzaklaşıp dedikodu, kumpas gibi olaylara verilen primle koskoca imparatorluğun neden çöktüğü gayet net anlaşılıyor. Edebi açıdan olmasada tarihsel olayları anlatması bakımından dikkate değer bir roman.            

Meyyale TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Meyyale, Hıfzı Topuz

Yorum Gönder