25 Aralık 2021

Lenz Belgeleri Stefan Heym Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 36,0 TL
Yazarı: Stefan Heym
Çevirmen: Stefan Heym

Lenz Belgeleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Stefan Heym olan ve Yordam Edebiyat yayınevinin yayınlamış olduğu, 800 sayfalık Lenz Belgeleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Lenz Belgeleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Lenz Belgeleri TIKLA PDF İNDİR !

Lenz Belgeleri Yazarı Kimdir ?

Lenz Belgeleri yazarı Stefan Heym 'dır. Stefan Heym yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Lenz Belgeleri PDF indir oku

Lenz Belgeleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yordam Edebiyat yayınevi tarafından yayınlanan, 800 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Lenz Belgeleri TIKLA PDF İNDİR !

Lenz Belgeleri TIKLA PDF İNDİR !

1849 baharı; Almanya'nın Baden eyaleti. Liberal, sosyalist ve milliyetçi fikirlerin bir arada olduğu, canlanan ekonomi ve ticaretin krallığın sınırlarını ve kanunlarını zorladığı bir devir. En temel haklarından yoksun bırakılmış, yoksullukla yüz yüze bir halk... Bir devrim için en uygun ortam… Ve bu ortamda patlayan devrim.

Stefan Heym, türünün en önemli örneklerinden biri olan bu tarihî romanda Mayıs 1849'da patlayan Baden Devrimi'nde rol almış gerçek kişileri kurgu karakterlerle bir araya getiriyor. Devrimci politikacılar Gustav-Amalia Struve çifti, General Franz Sigel, demokrat gazeteci Amand Goegg, liberal politikacı Lorenz Brentano, I. Enternasyonal'in kurucularından J.P. Becker birer roman karakterine dönüşüyor. Kısa süre önce kaleme aldıklarıKomünist Manifesto'da devrim çağrıları yapan Marx ve Engels de romana dahil oluyorlar, kuşkuyla yaklaştıkları Baden Devrimi'ni diğer roman kahramanlarıyla birlikte masaya yatırıyorlar.

Lenz Belgeleri, okura bir devrim laboratuvarına girme olanağı sunuyor. Stefan Heym, sonunu bilsek de başka türlü olmasını umduğumuz, başka türlü olabileceğini de gördüğümüz bu kısa dönemi, ozan Andreas Lenz'in gözünden anlatarak, bir anlamda devrimin şiirini de yazıyor.

Siyasi-tarihî roman geleneğinin bu önemli yapıtı, şimdi Türkiyeli okurlarla buluşuyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Lenz Belgeleri TIKLA PDF İNDİR !Lenz Belgeleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Lenz Belgeleri, Stefan Heym

Yorum Gönder