26 Aralık 2021

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler Herakleitos Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,2 TL
Yazarı: Herakleitos
Çevirmen: Herakleitos

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Herakleitos olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 136 sayfalık Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı Herakleitos 'dır. Herakleitos yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 136 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Herakleitos (MÖ yaklaşık 540-480): Sadece Antik Yunanda değil, tüm felsefe tarihinde en önemli ve en etkili filozoflardan biridir. Öğretisinin farklı unsurları kadar tarihsel yönü tartışmalı olan teatral kişiliği de onu çağlar boyunca anılan ünlü bir figüre dönüştürmüştür. Yaşamıyla ilgili bilinenler diğer Sokrates öncesi filozoflar gibi kendinden sonraki yazarların yazdıklarına dayanmaktadır. Kapalı bir dil kullandığı için "karanlık" olarak anılan Herakleitos kendisini insanların da parçası olduğu kosmosun oluşumu ve yapısıyla ilgili en önemli hakikate ermiş olarak görür. Kosmosunda geçerli olan üç temel önerme vardır: Karşıtlar birbiriyle uyumludur, her şey sürekli devinim ve değişim halindedir, kosmos her daim canlı kalan ateştir. Hem fiziksel hem de ruhsal değişim süreçlerini tek bir dönüşüm öğretisiyle açıklayan filozof, insan yasalarını tanrısal logosla ilişkili görmüş ve politik aklı tanrısal logosla birleştirerek felsefede etikle fiziği ilk defa birbirine örmüştür.

(Tanıtım Bülteninden)

Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Fragmanlar-Hasan Ali Yücel Klasikler, Herakleitos

Yorum Gönder