27 Kasım 2021

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması Robert M. Pirsig Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 31,5 TL
Yazarı: Robert M. Pirsig
Çevirmen: Tuncay Birkan

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Robert M. Pirsig olan ve Ayrıntı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması TIKLA PDF İNDİR !

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması Yazarı Kimdir ?

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması yazarı Robert M. Pirsig 'dır. Robert M. Pirsig yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması PDF indir oku

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ayrıntı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması TIKLA PDF İNDİR !

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması TIKLA PDF İNDİR !
Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı roman, otobiyografi ve felsefi denemetürlerinin sınırlarını genişleten; bütün bir akılcılık geleneğini sorgulayan benzersiz bir "kült kitap". Romanda bir adamın, oğlu ve iki arkadaşıyla birlikte yaptığı uzun bir motosiklet yolculuğu anlatılıyor. Yolcular, metalik-plastik yalnızlıkların hüküm sürdüğü, özdeki çirkinliklerin yapay bir "stil" cilasıyla kapatılmaya çalışıldığı, "stilize" nesneler, "stilize" insanlar ve ilişkilerle dolu bir hayatın yaşandığı Amerikan kentlerinden, sapa dağ yollarından, uçsuz bucaksız düzlüklerden geçiyor, bir dağa tırmanıyor ve en sonunda okyanusa varıyorlar.

Adam yolculuk boyunca bir de "iç yolculuk" yaşıyor, başka doruklarda geziniyor. Kendi "deli" geçmişine, aklın ötesine yol alıyor. "Akılcılık" dediği hayaletin peşinde, antik Yunanlardan modern bilim felsefesine kadar bütün Batı düşüncesini katediyor. Etrafındaki bütün çirkinliğin, sahteliğin sebebi olduğu söylenen teknolojiyi suçlamıyor. Sorun, teknoloji üreten insanlarla ürettikleri nesneler arasındaki ilişkidedir çünkü. Bunun temelinde de gerçekliği, özne ve nesne diye uzlaşmaz karşı kutuplar koyutlayarak kavramaya çalışan Akıl anlayışındaki "genetik bir bozukluk" yatar. Bu anlayış, Nitelik sorunuyla hesaplaşamaz. Bir sanatçının yapıtını oluşturduğu, bir tamircinin bir motosikleti özenle tamir ettiği saf Nitelik anlarında özne ve nesne özdeştir. Bir yanda insan, bir yanda dünya/nesne yoktur. Değer yoksa olgu da olamaz. "İyi", gerçekliğin bir biçimi değildir, kendisidir. Pirsig'e göre dünyayı politik programlar oluşturarak düzeltemezsiniz; bunlar ancak temeldeki değerler sisteminin doğru olması durumunda işe yarar. "Dünyayı düzeltmenin yeri önce kendi yüreğimiz, kafamız, ellerimiz ve onlardan çıkan iştir." Bu yüzden de insanoğlunun yazgısını düzeltmekten değil, motosikletin nasıl onarılacağından söz eden bir kitaptır bu. "Çünkü gerçek motosiklet, kendimiz denen motosiklettir."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 432

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması TIKLA PDF İNDİR !

10.04.2017

???

Kimseye saldırmak istemem ama bu kitapla kişisel aydınlanma yaşadıklarını, kendilerini bulduklarını söyleyenlere gerçekten şaşırdım. Kitabı ne roman olarak ne de bir düşünce kitabı olarak başarılı bulduğumu söyleyemem. Roman olarak bakıldığında kurgu ve edebi dilden kesinlikle yoksun. Öyle ufuk açıcı veya farklı felsefi soru ve cevaplar ya da bireyi kendisi ve yaşamı hakkında derin düşünmeye itecek bir yazın göremedim ben. Zerdüşt, Bulantı, Yabancı, Suç ve Ceza, Yeraltından Notlar, Otomatik Portakal, Körlük, Zorba... vs gibi felsefi roman diyebileceğimiz kitapların yanında lafı bile edilmeyecek bir kitap bence. Sözün özü zaman kaybı.


05.03.2016

Etkileyici bir eleştiri

Bilimsel düşünceyi felsefi bir biçimde irdeleyen bunu yaparken de  motorsiklet bakımını örnek alarak eleştirdiği akılcılık düşüncesinin temelindeki sorunları gösteren etkileyici bir kitap. Psikolojik sorunlar yaşamış yazarın hayatından kesitlerin de anlatıldığı ve tüm eleştirici sürecini uzun bir motorsiklet yolculuğu sırasında yaparak sürükleyici de olabilmiş bir eser. Öyküde yazarın sisteme yönelik eleştirileri garip ve kabul edilemez bulunsa da tüm bilimsel devrimlerin buna benzer bir şekilde ortaya çıkmış olması düşünüldüğünde kitaba farklı bir gözle bakılması gerektiği de düşünülebilir.


13.03.2014

Roman demek doğru değil

Bazı felsefi konuları işliyor... evet... önemli konular... evet... ama en nihayetinde bir roman ve insan romanda iyi bir kurgu ve edebi bir dil arıyor... açıkçası bitirmek için gerçekten çok zorladım kendimi ama yarısında pes ettim... romanda kurgu, karakter, diyalog hiç bir şey yok.. bir bilimsel kitapta olması gereken pasajlar bir motosiklet yolcuğunun arasına sıkıştırılmış... ara ara örnekler motosiklet örneği ile verilmiş.. bu bir metni roman yapmaz bence... roman okumak istiyorsanız pişman olabilirsiniz...

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Değerlerin Sorgulanması, Robert M. Pirsig

Yorum Gönder