31 Ekim 2023

Selam Yaratana Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,47 TL
Yazarı:
Çevirmen:

Selam Yaratana indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı olan ve Evrensel Basım Yayın yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Selam Yaratana eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Selam Yaratana ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Selam Yaratana TIKLA PDF İNDİR !

Selam Yaratana Yazarı Kimdir ?

Selam Yaratana yazarı 'dır. yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Şiir Antolojisi türündedir.

Selam Yaratana PDF indir oku

Selam Yaratana indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Evrensel Basım Yayın yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Selam Yaratana TIKLA PDF İNDİR !

Selam Yaratana TIKLA PDF İNDİR !
Selam Yaratana işçileri ve emekçileri konu alan şiirlerden oluşan bir seçkidir. 1. basımda Selam Yaratana ve Ellerimiz Günışığı adlı iki ayrı kitap olarak yayınlanmıştır. 2. basımda iki kitap birleştirilmiş ve bölümlerde değişiklikler yapılmıştır. "Yorgunluğun kardeşlik kokan elleri" başlıklı ilk bölümde; emek teması, emekçilerin yaşama ve çalışma koşulları, işsizlik, iş kazaları, göçmen işçilik, çocuk işçiliği vb. konulardaki şiirlere yer verilmiştir. "Ellerimiz günışığı" başlıklı 2. bölümde; sömürüsüz bir dünyaya duyulan özlem, baskı ve sömürüye karşı mücadele ve örgütlenme üzerine yazılmış şiirler bulunmaktadır. "Nesini söyleyim canım efendim?" başlıklı 3. bölümde, halk şiirimizdeki emek teması incelenmiş ve bu konudaki örneklere yer verilmiştir. "Bir fabrika kuracağız" başlıklı 4. bölümde, dünya şiirindeki emek teması değerlendirilmiş ve bazı örneklere yer verilmiştir. Yaşamdaki bütün değerleri üretmelerine karşın yokluk ve acılar çeken işçileri ve emekçileri konu edinen şiirlerin çoğunluğunu kapsayan ve ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen bu çalışmayı önemli buluyoruz. Emek sömürüsünün acımasızca ve yaygın olarak sürdüğü, buna karşın işçilerin ve emekçilerin yeniden birlikte ayağa kalkarak "Emek en yüce değerdir" sözünü yücelttiği ve umut olduğu günümüzde; bu kitabın, insanca yaşanacak daha güzel bir dünya için mücadele edenlere yol arkadaşı olmasını diliyoruz.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 404

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Evrensel Basım Yayın Selam Yaratana TIKLA PDF İNDİR !Selam Yaratana TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Şiir Antolojisi
Etiketler; Edebiyat, Antoloji, Şiir Antolojisi, Selam Yaratana,

Yorum Gönder