31 Ekim 2023

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? Apraham Kasapyan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 17,5 TL
Yazarı: Apraham Kasapyan
Çevirmen: Öjeni Höllüksever

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Apraham Kasapyan olan ve Aras Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? TIKLA PDF İNDİR !

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? Yazarı Kimdir ?

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? yazarı Apraham Kasapyan 'dır. Apraham Kasapyan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? PDF indir oku

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Aras Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? TIKLA PDF İNDİR !

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? TIKLA PDF İNDİR !

1902'de Tekirdağ'da doğan ve 1972'de İstanbul'da hayatını kaybeden Apraham Kasapyan'ın Ermenice olarak kaleme aldığı hayat hikâyesinin Türkçe çevirisi. 1915'te ailesi ve akrabalarıyla birlikte tehcir adı altında ölüme gönderilen Kasapyan'ın bu yıllara dair tanıklığı yürek yakan hikâyeler içeriyor. Katliamlardan sağ kurtulan Kasapyan'ın sonraki yıllarda, 20 Sınıf Nafıa Askerliği ve Varlık Vergisi gibi yıkıcı etkileri olan uygulamalar sırasında yaşadıklarına da ışık tutan kitap, bütün bu zorlu koşullar altında yaşama dört elle sarılan bir Ermeni'nin macerasını anlatıyor.

1915'ten sonra onyıllarca süren bir suskunluk duvarının ardında yaşayan Türkiye Ermeni toplumundan bir bireyin kaleme aldığı bu yaşam öyküsü, son derece "sıradan" bir insanın bu suskunluk duvarında açtığı bir çatlak olarak son derece değerli. Apraham Kasapyan, kendi ailesinin hikâyesini anlatırken, hem Türkiye'nin son yüz yılına damga vuran olaylara dair deneyimlerini aktarıyor, hem de bir Ermeni olarak bu ülkenun yurttaşı olmanın nasıl bıçak sırtı hallerin içinden geçmek anlamına geldiğini sergiliyor. "Kaç Kişisiniz Boğos Efendi?' tek bir kişinin şahsında, hem bir tarihe, hem de bir yaşama tanıklığıyla okuyucusunu çarpıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? TIKLA PDF İNDİR !Kaç Kişisiniz Boğos Efendi? TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Kaç Kişisiniz Boğos Efendi?, Apraham Kasapyan

Yorum Gönder