29 Ekim 2023

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı Selim İleri Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,95 TL
Yazarı: Selim İleri
Çevirmen: Selim İleri

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Selim İleri olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık İstanbul Mayısta Bir Akşamdı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. İstanbul Mayısta Bir Akşamdı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
İstanbul Mayısta Bir Akşamdı TIKLA PDF İNDİR !

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı Yazarı Kimdir ?

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı yazarı Selim İleri 'dır. Selim İleri yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı PDF indir oku

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
İstanbul Mayısta Bir Akşamdı TIKLA PDF İNDİR !

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı TIKLA PDF İNDİR !
Bu kez en eskilere dönmek, en eskileri yazmak istiyorum. Kim bilir 1960'larda hangi gündü. Tarih, sanat, mimarî, süslemecilik konusunda hemen hiçbir şey bilmediğim halde, camiin çinileri, kubbe pencerelerinden yansıyan ışıklar ortasında, rüyayı andırır bir etki bırakmıştı. O kadar çini ışıltısını, ancak çinilerde o kadar sır ışıltısına kavuşabilen narçiçeği kırmızısını, yeşili ve uçsuz bucaksız maviyi ilk kez görüyordum.

Bence Selim İleri kırk yıldan beri emek verdiği edebiyat alanında mutfağından izbesine kadar evleri, sokakları, insanlarıyla, dünü bugünüyle İstanbul'u kucaklamış, her eseriyle biraz daha ustalaşmış, değerli bir İstanbul yazarıdır.
-İnci Enginün-

Selim İleri, İstanbul belleğine bir eser daha ekliyor…
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 312

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları İstanbul Mayısta Bir Akşamdı TIKLA PDF İNDİR !

24.06.2019

Selim İleri'nin Edebiyatçılığı

Selim İleri beni geçmiş zamanlarda nostaljik bir gezintiye çıkardı kitaplarını okurken...Bugün İstanbul'un eski güzeliklerini araştırıyorsam Selim İleri bu ateşin bende uyanmasına sebep olan öncüsüdür.Ardından Abdülhak Şinasi Hisar,Yahya Kemal,Çelik Gülersoy,Reşat Ekrem Koçu,Sermet Muhtar Alus,Ahmet Rasim,Osman Cemal Kaygılı,Haldun Hürel,Burhan Arpad,Burhan Felek,Beşir Ayvazoğlu,İskender Pala gibi isimlerden okumaya başladım İstanbul'u...Selim İleri'nin roman ve hikaye formatındaki kitapları için birşey diyemem...Ancak anı-hatıra ve araştırma türündeki kitaplarını mutlaka okumanızı öneririm.Bu kitapta onlardan biridir.Üstelik yazarın satır aralarında başka yazarlar ve kitaplarına atıflar yapması çok hoş...Refik Ahmet Sevengil'in yeni basımı yapıldığında Türk Tiyatrosu tarihi kitabından Selim ileri sayesinde haberdar olmuştum.Yine Nurullah Ataç'ın tiyatro yazıları.Muhsin Ertuğrul'un 'Benden sonra tufan olmasın' kitabını yine satır aralarında Selim iLERİ sayesinde öğrendim.


27.06.2014

SIKICI

Yarim biraktigim ender kitaplardan. Surekli baska kitaplarin ve yazarlarin reklami..

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, İstanbul Mayısta Bir Akşamdı, Selim İleri

Yorum Gönder