26 Eylül 2023

San'an Şeyhi Hasan Ziya i Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,0 TL
Yazarı: Hasan Ziya i
Çevirmen: Hasan Ziya i

San'an Şeyhi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Hasan Ziya i olan ve Say Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık San'an Şeyhi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. San'an Şeyhi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
San'an Şeyhi TIKLA PDF İNDİR !

San'an Şeyhi Yazarı Kimdir ?

San'an Şeyhi yazarı Hasan Ziya i 'dır. Hasan Ziya i yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

San'an Şeyhi PDF indir oku

San'an Şeyhi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Say Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
San'an Şeyhi TIKLA PDF İNDİR !

San'an Şeyhi TIKLA PDF İNDİR !
"Gam karanlığının kandili aşktır. Gizli hazinenin anahtarı aştır. Âşıklarda huzur, zevk, sevinç olur. Temiz âşıklar etek gibi toprağa bulanır. Aşk şarabıyla sarhoş olanlar ölüm kadehini içer, mahmurluğu atar. Aşk ateşiyle gönlü yanan kişi abıhayat verilse istemez. Ağaçlar sonbaharda yapraklarını nasıl dökerse, âşıklar da üstlerindeki giysilerden sıyrılır. Âşıkların benzi hazan yaprağı gibi sararır, vücudu titremeye başlar. Cânânın sevgisine erişen kimsenin başına güneş doğar."

iran edebiyatının tasavvuf mesnevi üstadı Ferîdeddin Attar'ın Mantıku't tayr (Kuş Dili) adlı mesnevisinde geçen ve Ziyâ'i tarafından bağımsız bir hikâye haline getirilen San'an şeyhi hikâyesi, aşka teslim olmuş bir bedenin ıstırap dolu yakarışlarını konu alıyor. Aşkın sınır tanımazlığı üzerine kaleme alınmış olan eser, nefsin aşk karşısındaki acizliğini anlatıyor.

"Kimileri uyuduğunda gözünü yumarken can gözünü uyandırır. Uyku gafili uyandırır, aklı başında olanı sırlara vâkıf eder."



Sayfa Sayısı: 88

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: Say Yayınları San'an Şeyhi TIKLA PDF İNDİR !San'an Şeyhi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, San'an Şeyhi, Hasan Ziya i

Yorum Gönder