15 Eylül 2023

40 Kuşağı Şairleri Öner Yağcı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,0 TL
Yazarı: Öner Yağcı
Çevirmen: Öner Yağcı

40 Kuşağı Şairleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Öner Yağcı olan ve Telgrafhane Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 184 sayfalık 40 Kuşağı Şairleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. 40 Kuşağı Şairleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
40 Kuşağı Şairleri TIKLA PDF İNDİR !

40 Kuşağı Şairleri Yazarı Kimdir ?

40 Kuşağı Şairleri yazarı Öner Yağcı 'dır. Öner Yağcı yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

40 Kuşağı Şairleri PDF indir oku

40 Kuşağı Şairleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Telgrafhane Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 184 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
40 Kuşağı Şairleri TIKLA PDF İNDİR !

40 Kuşağı Şairleri TIKLA PDF İNDİR !

"40 Kuşağı şairlerinin bir arada anılmasının nedeni, düşünceleri ve düşüncelerine uygun yaratılarıdır. Edebiyatın yaşama katılması, edebiyata yaşamın katılması, edebiyatın toplumsal sorunlara eğilmesi ve bir işlev yüklenmesi 40 Kuşağı'nın kaygısıdır.
Bu kaygının ve bu yüklemenin nedenini ise ancak o günlerin yaşam koşullarının ve edebiyat ortamının bilinmesiyle kavrayabiliriz. 40 Kuşağı şairlerinin ortak kaygılarının oluşturduğu bir anlayışla 'kuşak' olarak belirlenmelerinden daha doğal ne olabilir?
Bu doğallık, 1940'lı yıllar Türkiye'sinin koşulları içinde, aydın duyarlığının şair çığlıklarıyla somutlandığı bir sonuca varmıştı. Nâzım Hikmet'le başlayan bir sosyalist geleneğin sürdürücüsü olan 40 Kuşağı şairleri; miras aldıkları bu 'yeni' sese ve soluğa, kendi özgünlüklerini katmasını becermiş ve Nâzım Hikmet'in açtığı aydınlık ufka yeni ufuklar eklemesini başarmıştı."

Attilâ İlhan, 40 Kuşağı şairleri için, "40 Kuşağı-Savaş Kuşağı şairlerimize bir şeyler borçluyuz, zira ülkemizin 'hürriyet ve demokrasi mücadelesinde alınlarında ışığı ilk hissedenler' onlar olmuşlardır" der.

Öner Yağcı, 40 Kuşağı Şairleri kitabıyla, Türk yazını adına işte bu borcu bir parça olsun kapatıyor; faşizme ve geriliğe karşı sesini yükseltmiş, boyun eğmemiş bir onurlu kuşağı, yeniden okurlarla buluşturuyor...

(Tanıtım Bülteninden)

40 Kuşağı Şairleri TIKLA PDF İNDİR !40 Kuşağı Şairleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, 40 Kuşağı Şairleri, Öner Yağcı

Yorum Gönder