4 Temmuz 2023

Nikolay Gogol Vladimir Nabokov Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,28 TL
Yazarı: Vladimir Nabokov
Çevirmen: Yiğit Yavuz

Nikolay Gogol indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vladimir Nabokov olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Nikolay Gogol eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Nikolay Gogol ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Nikolay Gogol TIKLA PDF İNDİR !

Nikolay Gogol Yazarı Kimdir ?

Nikolay Gogol yazarı Vladimir Nabokov 'dır. Vladimir Nabokov yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Nikolay Gogol PDF indir oku

Nikolay Gogol indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Nikolay Gogol TIKLA PDF İNDİR !

Nikolay Gogol TIKLA PDF İNDİR !
Dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en büyük dehalarından biri olarak kabul edilen Gogol, yalnızca Rus edebiyatının kaderini değiştirmedi, aynı zamanda pek çok yazara da ilham kaynağı oldu. Gogol, bir mizah yazarı olarak ünlendi, 'gerçekçi' olmakla yaftalandı ama aslında hiç anlaşılmadı.

Nabokov, bu zihin açıcı çalışmasında Palto, Burun, Müfettiş, Ölü Canlar gibi ünlü, ama aslında okundukça keşfedilen Gogol yapıtlarını inceliyor. Gogol'ü nasıl anlayabileceğimizi gösteriyor. Edebiyatın ne olduğunu ve ne olmadığını bu metinlerden yola çıkarak kendi alaycı, zeki üslubuyla sorguluyor, sorgulatıyor.

'Puşkin'in nesri üç boyutludur; Gogol'ünki ise en azından dört boyutludur. Çağdaşı olan, Öklid'i yerle bir edip, Einstein'ın sonradan geliştireceği kuramların çoğunu bir asır erken keşfeden matematikçi Lobaçevski'yle kıyaslanabilir. Gogol'ün Palto'da sergilediği sanat, paralel doğruların kesişmekle de kalmayıp, solucan gibi kıvrılabileceklerine, karmakarışık hale gelebileceklerine işaret eder; ... kendi kendimizle vardığımız fizik ötesi uzlaşımların da var olmadığı Gogol'ün dünyasında, bütün bunlar gayet tabii şekilde olup biter.'



Sayfa Sayısı: 159

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Nikolay Gogol TIKLA PDF İNDİR !Nikolay Gogol TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Nikolay Gogol, Vladimir Nabokov

Yorum Gönder