3 Temmuz 2023

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz Behçet Uz Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,6 TL
Yazarı: Behçet Uz
Çevirmen: Behçet Uz

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Behçet Uz olan ve Dorlion Yayınevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz TIKLA PDF İNDİR !

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz Yazarı Kimdir ?

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz yazarı Behçet Uz 'dır. Behçet Uz yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz PDF indir oku

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dorlion Yayınevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz TIKLA PDF İNDİR !

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz TIKLA PDF İNDİR !

Geçmişe bakıldığında da şimdilerde de tarihin seyrine önemli şahsiyetlerin yön verdiği görülmektedir. Dr. Behçet UZ, Osmanlı Devleti'nin son dönemleri ile Yeni Türk Devleti'nin kuruluş aşamasına denk gelen gençlik yıllarında dönemin durumunu iyi tahlil edebilmiş yapısıyla gerek toplumsal anlamda, gerek sağlık alanındaki eksiklere vakıf olabilmiştir. İzmir Belediye Başkanlığı sırasındaki çalışmalarının -Türk Kurtuluş Savaşı sırasında işgal altındaki İzmir'den yarattığı yeni İzmir yanı sıra, Ticaret ve Sağlık Bakanlığı yaptığı sıradaki benzersiz çalışmaları -1. ve 2. On Yıllık Sağlık Planları-, onun halk içerisinde ve halkla birlikte hareket etmesinin sonuçları olarak sıralanabilir.

Dr. Behçet Uz, Cumhuriyet tarihinin hem tek hem de çok partili döneminde Sağlık Bakanlığı yapmış önemli bir hekimdir. Hayatının büyük bir bölümünü siyasetle geçirse de hekimlik yönü her zaman ağır basmış, halk sağlığı alanında göstermiş olduğu gayret ve uzun mesailer ileriki dönemlere de ışık tutmuştur. Sergilediği yeniliğe açık ve reformist çalışmalar Dr. Behçet Uz'un yıllar geçse de hatırlanmasına olanak sağlamaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz TIKLA PDF İNDİR !Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Bir Doktor ve Politika Adamı: Behçet Uz, Behçet Uz

Yorum Gönder