30 Haziran 2023

Yağmur Beklerken Tarık Buğra Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,18 TL
Yazarı: Tarık Buğra
Çevirmen: Tarık Buğra

Yağmur Beklerken indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Tarık Buğra olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yağmur Beklerken eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yağmur Beklerken ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yağmur Beklerken TIKLA PDF İNDİR !

Yağmur Beklerken Yazarı Kimdir ?

Yağmur Beklerken yazarı Tarık Buğra 'dır. Tarık Buğra yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Yağmur Beklerken PDF indir oku

Yağmur Beklerken indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yağmur Beklerken TIKLA PDF İNDİR !

Yağmur Beklerken TIKLA PDF İNDİR !
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş döneminin ilk safhasını noktalayan Serbest Fıkra denemesi... 1929 büyük ekonomik buhranı ve buna eşlik eden ağır kuraklık tehlikesi. Şeyh Sait ve ilk Dersim isyanları bastırılmış, Takrir-i Sükun yasaları ile her tür muhalefet ezilmiş, dağıtılmış, "Atatürk devrimleri" yürürlüğe girmiştir. Yağmur Beklerken'de Tarık Buğra Serbest Fıkra denemesi/girişimi ekseninde bütün bu gelişmelerin Anadolu taşrasındaki sonuç ve yansımalarını konu edinirken aslında on yıllık Cumhuriyet'in bir bilançosunu da yapmaktadır. 1946-50'de DP'yi zafere taşıyacak hareketin ipuçları, bu hareketin odağında yer alan sağ/muhafazakar zihniyetin devlet, demokrasi, parti... kavramlarının sosyo-politiği, psikolojisi, Yağmur Beklerken'in o alabildiğine gerçekçi, canlı taşra tipleri ve diyalogları içerisine gayet ustaca serpiştirilmiştir. Bu haliyle bu kitap, sadece Serbest Fıkra'ın kapatılması öncesi Türkiye taşrasının değil, darbeler öncesi Türkiye'nin sağ/muhafazakar gözden görünümü olarak da okunabilir.



Sayfa Sayısı: 227

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Yağmur Beklerken TIKLA PDF İNDİR !

30.12.2018

Okunmalı

Tarık Buğra'nın usta kalemi Serbest Fırka macerasının bir Anadolu kasabasından, Akşehir'den nasıl göründüğünü o kendine özgü huzurlu tarzıyla anlatmış. Çok beğendim.

Yağmur Beklerken TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Yağmur Beklerken, Tarık Buğra

Yorum Gönder