18 Haziran 2023

Sürgün Ruhum Zabel Yesayan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,0 TL
Yazarı: Zabel Yesayan
Çevirmen: Mehmet Fatih Uslu

Sürgün Ruhum indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Zabel Yesayan olan ve Aras Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Sürgün Ruhum eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Sürgün Ruhum ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Sürgün Ruhum TIKLA PDF İNDİR !

Sürgün Ruhum Yazarı Kimdir ?

Sürgün Ruhum yazarı Zabel Yesayan 'dır. Zabel Yesayan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Sürgün Ruhum PDF indir oku

Sürgün Ruhum indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Aras Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Sürgün Ruhum TIKLA PDF İNDİR !

Sürgün Ruhum TIKLA PDF İNDİR !
Türkçeye çevrilen kitaplarıyla büyük ilgi gören Zabel Yesayan, 'Sürgün Ruhum'da, uzun yıllar yurt dışında yaşamış İstanbullu bir ressam olan Emma'nın memleketine dönüşünden sonra yaşadığı iç hesaplaşmaları ve yaşadığı güçlükleri anlatıyor. Yesayan'ın 1915'ten sonra kaleme aldığı ilk edebi eserlerden olan ve 1922'de yayımlanan 'Sürgün Ruhum', yaklaşık 1910'da, özelde Ermenilerin ve genelde tüm Osmanlı vatandaşlarının yaşadığı gerilimleri arka plana alarak, bir memlekete ait olmak, kendini evinde bile sürgün hissetmek, her şeyin siyaset tarafından belirlendiği koşullar altında sanatla uğraşmak gibi temalar etrafında, hem bireysel hem de sosyolojik düzlemde bir Osmanlı fotoğrafı çekiyor. Aynı zamanda bir "eve dönüş" hikâyesi olan 'Sürgün Ruhum', cennet gibi bir İstanbul'un ve yazarın da memleketi olan Üsküdar'ın, bu muhteşem görünümlerinin ardında bir yandan da ne tür sürgünlerin sahnesi olduğunu sorguluyor. Yaşadığı dönemin en önemli Osmanlı-Ermeni entelektüellerinden Zabel Yesayan'dan, yine çarpıcı, insanı sarsan bir eser.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 88

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Aras Yayıncılık Sürgün Ruhum TIKLA PDF İNDİR !Sürgün Ruhum TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Sürgün Ruhum, Zabel Yesayan

Yorum Gönder