30 Haziran 2023

Sultan Abdülhamid François Georgeon Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 50,16 TL
Yazarı: François Georgeon
Çevirmen: François Georgeon

Sultan Abdülhamid indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı François Georgeon olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Sultan Abdülhamid eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Sultan Abdülhamid ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Sultan Abdülhamid TIKLA PDF İNDİR !

Sultan Abdülhamid Yazarı Kimdir ?

Sultan Abdülhamid yazarı François Georgeon 'dır. François Georgeon yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Sultan Abdülhamid PDF indir oku

Sultan Abdülhamid indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Sultan Abdülhamid TIKLA PDF İNDİR !

Sultan Abdülhamid TIKLA PDF İNDİR !
Osmanlı İmparatorluğu tarihi ele alınırken üzerinde en çok tartışılan sultanlardan birisi kuşkusuz II. Abdülhamid'dir. "Ulu Hakan" ya da "Kızıl Sultan" olarak sıfatlandırılıp,tarihyazımı ekollerinin kahramanı ya da düşmanı sayılmıştır. François Georgeon bu kapsamlı eserinde, kendi döneminin ve imparatorlukların ulus-devletlere dönüştüğü sürecin bir aktörü olarak II. Abdülhamid'i anlatıyor. Hafiyeler ve jurnallerle iktidarını otoriter bir biçimde korumaya çalışan Abdülhamid'le, muhafazakâr modernleşmeci bir padişahın imparatorluğu eski gücüne kavuşturma telaşına eşzamanlı olarak bakıyor.

Georgeon, bu süreçte yaşanan siyasal ve diplomatik gerilimler kadar II. Abdülhamid'in kişiliğini etkileyen faktörleri de inceliyor. İmparatorluğun ihtiyaçları ile padişahın bu ihtiyaçları nasıl karşılamaya çalıştığını tarihçi titizliği ile ince ince işliyor. Klişelere itibar etmeyen bir bakışla, kanlı canavar ya da paranoyak hükümdar çizgilerine indirgenemeyecek bir portre
çiziyor. Sultan Abdülhamid, usta bir tarihçinin kaleminden çıkan
sürükleyici bir biyografi...



Sayfa Sayısı: 648

Baskı Yılı: 2012


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Sultan Abdülhamid TIKLA PDF İNDİR !

14.09.2020

Gercek tarih....

Abdulhamit han hakkinda tarafsiz bir bir kaynak. Siddetle tavsiye ederim.


04.06.2020

Okunmalı

Sultan Abdülhamid Han hakkında kesinlikle okunması gereken kitaplardan birisi.

Sultan Abdülhamid TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Sultan Abdülhamid, François Georgeon

Yorum Gönder