9 Haziran 2023

Mavi Köpeğin Gözleri Gabriel Garcia Marquez Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,65 TL
Yazarı: Gabriel Garcia Marquez
Çevirmen: Gabriel Garcia Marquez

Mavi Köpeğin Gözleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Gabriel Garcia Marquez olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mavi Köpeğin Gözleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mavi Köpeğin Gözleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mavi Köpeğin Gözleri TIKLA PDF İNDİR !

Mavi Köpeğin Gözleri Yazarı Kimdir ?

Mavi Köpeğin Gözleri yazarı Gabriel Garcia Marquez 'dır. Gabriel Garcia Marquez yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Öykü türündedir.

Mavi Köpeğin Gözleri PDF indir oku

Mavi Köpeğin Gözleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mavi Köpeğin Gözleri TIKLA PDF İNDİR !

Mavi Köpeğin Gözleri TIKLA PDF İNDİR !
"Görünmez bir güneş omuzlarımızı ısıtmaya başladı. Ama güneşin varlığı bile ilgimizi çekmiyordu. Mesafe, zaman ve yön kavramımızı kaybetmiş halde orada, nerede olduğunu bilmediğimiz bir yerde oturduk. Yanımızdan birçok ses geçti. 'Çulluklar gözlerimizi oydu,' dedik. Seslerden biriyse şöyle dedi: 'Bunlar gazeteleri fazla ciddiye almışlar.' Sesler ortadan kayboldu. Bizse öylece, omuz omuza oturmaya devam ettik."
Rüyalar, kazalar, pişmanlıklar, inanç, özlem ve ölüm...
Büyülü gerçekliğin gizemli ve puslu atmosferlerle buluştuğu bu öykülerde Gabriel García Márquez, yatalak bir genç adam, kedisinin bedenine girmek isteyen bir kadın, evladının ölümünün yaraladığı bir anne, ikizi ölen bir kardeş, gözleri çulluklar tarafından oyulan üç adam, kurbanını sabırla bekleyen ölüm meleği gibi birbirinden çok farklı kurgusal ve mitolojik kahramanlara gönderme yapan kişiliklerin, bedensel ve düşünsel hassasiyet anlarını anlatıyor.
Yazarın ilk eserlerini barındıran Mavi Köpeğin Gözleri, Márquez'in 1947-1955 yılları arasında yazdığı on iki öyküden oluşuyor. Kitap, tarzı, temaları, karakterleri ve bilhassa yazarın "Yüzyıllık Yalnızlık'a değişmem," dediği "Çullukların Gecesi" öyküsüyle bir Márquez şenliği.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Mavi Köpeğin Gözleri TIKLA PDF İNDİR !

22.09.2020

usta Marquez

Marquez'in ilk eserlerinden oluşan 12 öykülük eseri. Aslında daha sonrasında yazdığı eserlerinin temelini oluşturan eseri de diyebiliriz. Farklı kurgular içinde oluşturulmuş karakterlerin ideografik anıları usta bir anlatımla ortaya konmuş. Özellikle ilk öykülerde yer verilen ölüm temalı kurgusal anılar oldukça etkileyici.


22.04.2015

sadece marquez´in sadık okurlarına

sadece marquez´in sadık okurlarına. ya da şöyle söyleyeyim. öncesinde okunacak çok marquez kitabı var. benim okuduklarım içinde en az sevdiğim. tabi ki yine güzel ama daha güzellerini okuduk yazardan.


19.04.2013

Güçlü üslübunun doruğa ulaştığı bir Marquez eseri. Birbirinden okunası on iki öykü. Büyülü gerçekliğin ustasından ´Yüzyıllık Yalnızlık´ tadında öyküler. Sadece ´Eva Kedisinin İçinde´ adlı kısa öyküsü için bile okunmalı.

Mavi Köpeğin Gözleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Öykü
Etiketler; Edebiyat, Dünya Öykü, Mavi Köpeğin Gözleri, Gabriel Garcia Marquez

Yorum Gönder