23 Haziran 2023

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri Vicente Blasco Ibanez Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,9 TL
Yazarı: Vicente Blasco Ibanez
Çevirmen: Vicente Blasco Ibanez

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Vicente Blasco Ibanez olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri Yazarı Kimdir ?

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri yazarı Vicente Blasco Ibanez 'dır. Vicente Blasco Ibanez yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF indir oku

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

1916'da yayımlanan Mahşerin Dört Atlısı Ibañez'e dünya çapında ün kazandırdı. Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa cephesini konu alan eser iki kez sinemaya da aktarıldı.

(Tanıtım Bülteninden)

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

18.10.2020

Mehmet

Çok iyi bir kitap


11.11.2019

Benden önceki yoruma ilave

Benden önceki guzel yorumda kitap ile ilgili açıklayıci bilgi yazıyor.İyi bir kurgu üzerine oturtulan,sürükleyici bir kitap.Okurken savaşın içinde çamurların arasında top arabasını çektiğinizi zannediyorsunuz.İki dünya savaşında da egemen sınıflar savaşmış,cephelerde hayatlarını kaybedenler emekçiler olmuştur.Savaşları durduracaklar,sınıf bilinci olan  ezilenler ve emekcilerdir.Bir başka konu ise Almanya dışındaki emperyal devletlerin masum gösterilme çabasıdır ki bu özellikle dünya  edebiyatına,dünya sinemasına yön veren küresel sermaye tarafından yapılmaktadır.Hiroşima ile ilgili,Dresden katliami ile ilgili çok fazla yayın,film bulamazsınız ama Alman saldırganlığı ile ilgili,yahudi soykırımı ile ilgili yüzlerce kitap,film vardir.Fransa 'nin Afrika  sömürgelerinde yaptıkları medeniyet götürme olarak anlatılır.


24.01.2010

Fransızların masum olduğunu iddia etmemeli

Birinci dünya savaşının bütün vebali Almanlara yüklenmiş. Fransız vatanseverliği ve insancıllığı övülüyor. Almanların 1871'de siyasi birliklerini kurması ve güçlenen sanayisi ile zenginleşerek koskoca Britanya İmparatorluğu'na meydan okur hale gelmesi asıl savaş nedeni. Öyle ki 1814 yılında Viyana Kongresi ile oluşturulan paylaşım düzeninde en büyük payı alan İngiltere bunu daha fazla ileriye götürme peşinde, ancak yüz yıl devam ettirebiliyorlar. Sömürge imparatorlukları zaten kurulmuş durumda. İngiltere, Fransa, İspanya, Hollanda ve diğerlerinin yanına Almanya da katılmak istiyor ve Almanlar bunu yaparken meydan okuyorlar bütün Avrupa'ya. "Biz sizden daha iyi sömürgeci oluruz, biz sizden daha fazla da alçalabiliriz" diye gururlanıyorlar. Bu kadar eleştiri kokan sözden sonra kitabı beğendiğimi söylemek çok mu tuhaf kaçar bilmiyorum ama gerçekten de kitap çelişkileri ve savaşın insanlıktan çaldıklarını apaçık göstermesiyle çok başarılı bir biçimde kurgulanmış diyebilirim. Gerçekten de savaşın kazananı olmuyor. Bu kitabı okumalı ve gücümüz yettiğince kardeşliği yücelten, dostluğu çağrıştıran şeylerle tüm dünya halklarını kucaklamalıyız. Bu kitabı beğenenler daha üst bir seviyeyi isteyenler içinse ise Celine'den "Gecenin Sonuna Yolculuk" tavsiye edilir. Böylece bir yorumda iki eleştiri birden yapılabildiğini göstermiş oldum. Sevgilerle..

Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Mahşerin Dört Atlısı - Hasan Ali Yücel Klasikleri, Vicente Blasco Ibanez

Yorum Gönder