17 Haziran 2023

Karılar Koğuşu Kemal Tahir Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 18,7 TL
Yazarı: Kemal Tahir
Çevirmen: Kemal Tahir

Karılar Koğuşu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Kemal Tahir olan ve İthaki Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 368 sayfalık Karılar Koğuşu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Karılar Koğuşu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Karılar Koğuşu TIKLA PDF İNDİR !

Karılar Koğuşu Yazarı Kimdir ?

Karılar Koğuşu yazarı Kemal Tahir 'dır. Kemal Tahir yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Karılar Koğuşu PDF indir oku

Karılar Koğuşu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İthaki Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 368 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Karılar Koğuşu TIKLA PDF İNDİR !

Karılar Koğuşu TIKLA PDF İNDİR !

Kemal Tahir, ölümünden sonra yayımlanan romanı Karılar Koğuşu'nda Malatya Cezaevi deneyimlerini, İkinci Dünya Savaşı yıllarının Türkiyesini anlatmak için kullanır. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı'na katılacak mı? Katılacaksa Almanların yanında mı müttefiklerin yanında mı yer alacak? Savaşın belirsizliği, insanları daha büyük bir sefalete sürüklerken Murat, mahkumların seslendikleri biçimiyle İstanbullu, hapis hayatının zorlukları içinde, giderek bayağılaşan, bayağılaştıkça her şeyi yapabilen insanların yaşamına tanık olur. Bu tanıklık, "kötü yola" düşmüş kadınların, cezaevine gelmesiyle yeni bir biçim kazanır. "Ahlak ve namus kavramları, para ve güç karşısında elden ele gezer bir haldeyken tutuklu olmakla özgür olmak arasındaki fark nedir?" diye sorar kendi kendine Murat. İdama mahkum edilen Hanım, Malatya Genelevi'nden gelen Tözey, Gardiyan Şefika ve küçük mahkum Aduş... Her birinin birbirinden farklı hikayesi, Murat'ın sorgulamalarıyla birlikte, okura, Anadolu kadınının hapisanede de bitmeyen çilesini anlatıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Karılar Koğuşu TIKLA PDF İNDİR !

15.01.2010

Anadolu İnsanı

Kemal Tahir hayatından bir kesiti son derece akıcı bir şekilde bizlerle paylaşıyor.

Malatya hapishanesinde İstanbul´lu olarak anılan Murat Bey'in ve Anadolu insanlarının 4 duvar arasında neler düşünüp neler konuştuğunun neler hissedip, ne tepkiler verdiğinin derin ve sürükleyici hikayesi.

Yalnız İthaki yayınlarına yakışmayacak biçimde pek çok imla ve kelime hatası yapılmış. Yüzlerce kitap basan yayınevlerimizin böyle özensizce iş yapıyor olmaları biraz can sıksa da bu ufak ayrıntılar Kemal Tahir'in dili ve anlatımını kesinlikle gölgeleyemiyor.    

Kemal Tahir'i ve Anadolu insanını daha yakından tanımak isteyen okuyucularımızın okurken kesinlikle zevk alacakları bir kitap.


29.08.2008

mükemmel bir roman

Ben bu romanı geçen yıl okudum ama filmini 17 yıl önce izledim. İlk kez sonra 3 4 defa daha izledim çünkü çok beğenmiştim. Romanı okurken filmden sahneler geldi aklıma o yüzden daha akıcı ve zevkliydi. Beni alıp götüren bir roman, mutlaka okunmalı bence. Keşke filmini de bu sitede bulsam ve arşivime eklesem.


01.07.2005

Ahlak ve Namus

399 sayfada iki adet yazım hatasına rastladım. Bu hatalar da a yerine e yazılması gibi küçük hatalar. Ancak konuşma çizgisi yerli yersiz kullanılmış çoğu kez. Kitabın arka kapağındaki tanıtımda 2. Dünya Savaşı'na da atıfta bulunulmuş ama bu kitapta oldukça geri planda. Okunması gereken bir klasik.

Karılar Koğuşu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Karılar Koğuşu, Kemal Tahir

Yorum Gönder