24 Haziran 2023

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm Ayşe Durakbaşa Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,4 TL
Yazarı: Ayşe Durakbaşa
Çevirmen: Ayşe Durakbaşa

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ayşe Durakbaşa olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm TIKLA PDF İNDİR !

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm Yazarı Kimdir ?

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm yazarı Ayşe Durakbaşa 'dır. Ayşe Durakbaşa yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyatçılar türündedir.

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm PDF indir oku

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm TIKLA PDF İNDİR !

Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm TIKLA PDF İNDİR !
Halide Edib, Cumhuriyet tarihinin sıradışı figürlerinden; bugüne kadar bazen örnek Türk kadını bazen de Kemalist devrimlere ihanet eden hırslı biri olarak temsil edilegelmiş. Tartışmalı hayatı, Atatürk ile olan ideolojik anlaşmazlıkları nedeniyle, Türk resmi tarihinin dışında tutulmuş. Ayşe Durakbaşa, Halide Edib'in hayatını, Türk moderneşmesinin alternatif bir tarihini yazmak amacıyla inceliyor. Cumhuriyet'in asi kızı Halide Edib'in eserlerini, özellikle de anılarını, sözkonusu modernleşmenin feminist bir bakış açısından eleştirisini yapmak üzere okuyor. Modernleşme, milliyetçilik, Türk Aydınlanması, modernist kadın kimliğinin oluşumunda sosyal sınıfın etkisi, uluslaşma sürecinin bir parçası olarak feminizm ve Batılı feministlerle "kültürel karşılaşmalar", Ayşe Durakbaşa'nın Halide Edib araştırmasını oturttuğu genel çerçevenin bileşenleri. Bu kitapta hem kadınların modernleşme sürecinde pasif aktörler olmadıkları gösteriliyor, hem de onların "modernlik" ile "gelenek" arasında yaşadıkları gerilimleri kendilerinin nasıl gördükleri ortaya konuyor. Ayşe Durakbaşa, Türk modernleşmesi, milliyetçilik ve feminizm üzerine, yeni bir kavramsal ve analitik çerçeve içerisinden özgün tezler sunuyor.



Sayfa Sayısı: 262

Baskı Yılı: 2007


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm TIKLA PDF İNDİR !Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyatçılar
Etiketler; Edebiyat, Edebiyatçılar, Halide Edip - Türk Modernleşmesi Ve Feminizm, Ayşe Durakbaşa

Yorum Gönder