23 Haziran 2023

Fantastik Tzvetan Todorov Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,63 TL
Yazarı: Tzvetan Todorov
Çevirmen: Nedret Öztokat

Fantastik indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Tzvetan Todorov olan ve Metis Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Fantastik eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Fantastik ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Fantastik TIKLA PDF İNDİR !

Fantastik Yazarı Kimdir ?

Fantastik yazarı Tzvetan Todorov 'dır. Tzvetan Todorov yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Fantastik PDF indir oku

Fantastik indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Metis Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Fantastik TIKLA PDF İNDİR !

Fantastik TIKLA PDF İNDİR !
Metis Eleştiri'de daha önce Todorov'un Poetikaya Giriş'ini yayımlamıştık. Bu kez, orada betimlediği yöntemini bir edebi türe uyguladığı Fantastik'e yer veriyoruz.

Fantastik, yapısalcı poetikanın en tipik ve en başarılı uygulamalarından biridir. Kitabın çıkış noktası, fantastik olarak nitelenen belli anlatılar değil, bir edebi tür olarak fantastiktir. Edebi tür böylece, anlamı kendi içinde saklı, kendinden ibaret özerk bir kategori olarak değil, diğer komşu türlerden farklılığıyla tanımlanan bir inceleme konusu haline gelir. Yapısalcılığın en temel saptamasıyla uyum içindedir bu yaklaşım: Kültürel bir olgu anlamını ancak farklılıklarla belirlenmiş bir dizi ya da matriks içinde kazanmaktadır.

Hoffmannn, Balzac, Poe, Maupassant, Henry James ve Kafka gibi yazarların metinlerini çözümleyerek fantastik anlatı türünün temel özelliklerini ayrıştırırken, okurun yapısalcı eleştirinin olanaklarıyla, verimiyle daha yakından tanışmasına olanak sağlayan bir başyapıt...



Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Metis Yayıncılık Fantastik TIKLA PDF İNDİR !

30.09.2005

Okumalı

Fantastik edebiyatla ilgileniyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Benim gibi edebiyat ve/veya edebiyat eleştirisi eğitimi almamış bir okuyucuya çok faydalı oldu.

Fantastik TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Fantastik, Tzvetan Todorov

Yorum Gönder