6 Haziran 2023

Don Kişot'tan Bugüne Roman Jale Parla Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 30,55 TL
Yazarı: Jale Parla
Çevirmen: Jale Parla

Don Kişot'tan Bugüne Roman indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Jale Parla olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Don Kişot'tan Bugüne Roman eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Don Kişot'tan Bugüne Roman ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Don Kişot'tan Bugüne Roman TIKLA PDF İNDİR !

Don Kişot'tan Bugüne Roman Yazarı Kimdir ?

Don Kişot'tan Bugüne Roman yazarı Jale Parla 'dır. Jale Parla yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Don Kişot'tan Bugüne Roman PDF indir oku

Don Kişot'tan Bugüne Roman indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Don Kişot'tan Bugüne Roman TIKLA PDF İNDİR !

Don Kişot'tan Bugüne Roman TIKLA PDF İNDİR !
Don Kişot'tan Bugüne Roman, çift amaçlı bir çalışmadır. Bir amacı, kitabın başlığının da işaret ettiği gibi, Cervantes'in başyapıtından bugüne romanın geçirdiği aşamaları ve Cervantes'in romana etkisini sergilemekken, diğeri romanı anlatım kuramı içine yerleştirmektir. Don Kişot'tan bu yana Batı Romanı'nın Laurence Sterne, Denis Diderot, Henry Fielding, Emily Bronte, Charles Dickens, Joseph Conrad, James Joyce, Alain Robbe-Grillet, Italo Calvino gibi temsilcileriyle, Türk Romanı'nın Ahmet Mithat, Ahmet Hamdi Tanpınar, Oğuz Atay, Adalet Ağaoğlu, Latife Tekin ve Orhan Pamuk gibi temsilcilerinin yapıtlarını karşılaştırmalı olarak inceler.



Sayfa Sayısı: 389

Baskı Yılı: 2003


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Don Kişot'tan Bugüne Roman TIKLA PDF İNDİR !

11.09.2004

Kayıp metnin peşinde

Kitap, Don Kişot romanı merkez alınarak, Tanzimat'tan günümüze kadarki süreçteki romanlar hakkında orijinal fikirler içeriyor. Temel bir edebiyat kuramı alt yapısına sahip olmadan veya sözü edilen romanlar, kişiler hakkında bilgiye sahip olunmadan okunursa, pek fazla bir şey vaad etmeyecektir okura. Ancak edebiyat meraklılarına yeni kapılar, düşünme biçimleri gösteren; okuru da yazma eylemine ortak eden bir anlayış ve ağdasız bir üslupla kaleme alınmış,  kaliteli bir eser... Parla'nın diğer kitapları gibi.


28.08.2000

Bu kitap roman hakkında karşılaştırmalı olarak bilgiler veriyor. Ama kullanılan üslup oldukça ağır. Daha çok ihtisas düzeyinde olanlara hitap ediyor ve gene de sıkıcı bir üslup kullanılmış. Kitabı roman hakkında daha somut şeyler öğrenmek amacıyla almıştım.

Bütün bunlara karşın romanla ilgilenen herkesin bir defa bu kitabı okumaları gerekli bence.

Don Kişot'tan Bugüne Roman TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Don Kişot'tan Bugüne Roman, Jale Parla

Yorum Gönder