7 Haziran 2023

Aylaklar Melih Cevdet Anday Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,6 TL
Yazarı: Melih Cevdet Anday
Çevirmen: Melih Cevdet Anday

Aylaklar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Melih Cevdet Anday olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Aylaklar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Aylaklar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Aylaklar TIKLA PDF İNDİR !

Aylaklar Yazarı Kimdir ?

Aylaklar yazarı Melih Cevdet Anday 'dır. Melih Cevdet Anday yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Aylaklar PDF indir oku

Aylaklar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Aylaklar TIKLA PDF İNDİR !

Aylaklar TIKLA PDF İNDİR !
Meşrutiyet'ten sonraki toplumsal dönüşümlerin her bir devresini ustaca sentezleyen Melih Cevdet Anday, Abdülhamid'in eczacıbaşısı Şükrü Paşa'dan kalma bir konağa yerleştirdiği roman kahramanları üzerinden cumhuriyet Türkiye'si toplumunun tahlilini yapıyor.

Aylaklar, Türkçe edebiyatın en derli toplu romanlarından biri. Olağanüstü bir başarıyla oluşturulan karakterler ve izlekteki kendinden emin duruş, bu romanı edebiyatımızdaki en iyi kurmaca metinlerden biri kılıyor.

... Batıyormuşuz da birimizin haberi olmamış. Hadi Nesime ile Şükrü'yü bir yana bırakalım, onlar aileden değil; ya bana, anneanneme, dedeme ne demeli? Ekmeğin nerden geldiğini birimiz bile düşünmemişiz. Dün gece sofrada bunu söyleyecek oldum, Dündar Bey 'Osmanlı İmparatorluğu da böyle battı,} dedi. 'Biz aylıklarımızın köylüden alınan vergi ile ödendiğini bilmezdik, devletin bir köşede bir parası var, ondan veriyor sanırdık. Birinci Dünya Savaşana neden girdiğimizi Talat Paşa bilmiyor, Cemal Paşa bilmiyor, Enver Paşa bilmiyor. Peki kim biliyor? Bilen yok...}



Sayfa Sayısı: 250

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları Aylaklar TIKLA PDF İNDİR !

14.05.2012

Usta işi

Çok beğendim. Usta işi bir roman olduğu daha ilk paragrafdan itibaren kendini belli ediyor.
TV dizilerinin konu bulmakta zorlandığı şu günlerde özellikle usta bir senarist ve yönetmen elinde iz bırakacak bir yapım  olabilir.


07.03.2012

Aylaklar

Zamanını aşan eserlerden biri. Roman kahramanlarının gerçekliği arkanıza, yanınıza baksanız görebileceğiniz kadar gerçek. Okurken insan bu kadar da vurdum duymaz, yaşadığı ortamdan bihaber olamaz diye düşünüyorsunuz. Ama bu düşünce bir an. Çünkü yazar bir sonraki cümlede sizi ikna ediyor.

Aylaklar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Aylaklar, Melih Cevdet Anday

Yorum Gönder