23 Mayıs 2023

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 28,8 TL
Yazarı:
Çevirmen:

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı 'dır. yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Üç büyük Sümer kralını konu alan destan ve hikâyeler III. Ur döneminde yazıya geçirilmiştir. Enmerkar ve Lugalbanda'nın destan ve hikâyeleri Sümer Kral Destanları, Enmerkar-Lugalbanda başlığıyla Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi'nde okurla buluşmuştu. Gılgamış Hikâyeleri ise çeşitli metinlerde "tanrı" olarak anılan üçüncü büyük Sümer kralının hikâyelerini içeriyor. Bu hikâyeler Gılgamış Destanı teşekkül etmeden önce yazıya geçirilmiş, yer yer ona kaynaklık eden kısa Gılgamış hikâyelerinden oluşmaktadır. Sümerce aktarılmış "Gılgamış ile Agga" "Gılgamış ile Enkidu ve Öte Dünya", "Gılgamış ile Huwawa", "Gılgamış ile Gök Boğası", "Gılgamış'ın Ölümü" ile Bâbilce yazıya geçirilmiş "Gılgamış'ın Mektubu"nun tam metinleri ilk kez özgün dilinden çevirilerle Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi'nde.

(Tanıtım Bülteninden)

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

25.08.2019

"kardeş tanrılar ne diye toplandılar?"

uruk kralı gılgamışın ölümsüzlüğü aradığı ararken de gençliği kaybettiği nefis bir bir anlatı.aynı zamanda ortadoğu söylencelerinin bilinen en eski kaynağı; nuh tufanı, 7 yıl bolluk 7 yıl kıtlık v.sdestan orjinal, bugün için ilginç diyaloglar, beddualar, deyimler içermekte elbette. örneğin enkidu kendisini doğadan koparıp ehlileştiren kadına der ki:"şöyle gel de yazgını belirleyeyim senin sokak yosmasıbir yazgı ki sonsuza dek sürecekilencin en beterini savuruyorum sana...mutlu bir yuva kuramayasınşarap tortusu kirletsin güzel göğsünübayramlık giysine sarhoşlar kussun!...kaldığın yerlerin en hoşu hep kapı eşiği olsun!"beni en etkileyen diyalog ise gılgamış'ın dostu, arkasında dayısı, emmisi olmayan garibim enkidu'nun son sözleri:"kardeş tanrılar ne diye toplandılar?"

Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Gılgamış Hikayeleri-Hasan Ali Yücel Klasikler,

Yorum Gönder