19 Nisan 2023

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr Muhittin Turan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 56,0 TL
Yazarı: Muhittin Turan
Çevirmen: Özlem Özkan

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Muhittin Turan olan ve Kesit Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr TIKLA PDF İNDİR !

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr Yazarı Kimdir ?

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr yazarı Muhittin Turan 'dır. Muhittin Turan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr PDF indir oku

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kesit Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr TIKLA PDF İNDİR !

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr TIKLA PDF İNDİR !
Elimizdeki bilgilere göre Feridüddin-i Attâr'ın Mantıku't-Tayr'ına yapılmış tek ve tam şerh hüviyetine sahip olan Şerh-i Mantıku't-Tayr, hem hacim hem de içerik bakımından Türk edebiyatında önemli bir yere sahiptir. 16. yüzyıl Türk edebiyatının önde gelen şârihlerden biri olan Şem'î tarafından klasik şerh usulüne uygun olarak kaleme alınan bu eser, mısra şerhinin ön plana çıkması, ifade şekli, barındırdığı dil hususiyetleri bakımından dikkate değerdir. Üç nüshanın birlikte değerlendirilmesiyle hazırlanan bu çalışmanın şerh araştırmalarına küçük bir katkı sağlaması hedeflenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 1152

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kesit Yayınları Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr TIKLA PDF İNDİR !

05.05.2017

KUŞLARIN DİLİYLE

Mantku't-Tayr eseri, nicedir edinmek istiyordum. İdefix'te şöyle bir gezinirken, ortalama 350-400 sayfa arasında değişen baskılarını gördüm... Zamanında bir Yeniçeri ağasının talebi üzerine Ferîdüddin Attâr'ın değerli eseri Mantıku't-Tayr, Şerh-i ile  birlikte hazırlanmıştı. Bu, eser üzerine yapılmış tek Şerh idi. Şimdi asırlar sonra, ilk ve tek olarak akademik biçimde yaymlandı. Yani Tasavvuf ile ilgli ve herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğüm İslam ve Türk Kültürünü, Peygamberlerin ve bazı kimselerin kimi hikayeleriyle zenginleştiren ve verildiği parayı hak eden nadide bir eser. Muhakkak edinin!

Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Şem'i Şerh-i Mantıku't-Tayr, Muhittin Turan

Yorum Gönder