25 Nisan 2023

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler İbrahim Fidan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,48 TL
Yazarı: İbrahim Fidan
Çevirmen: İbrahim Fidan

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı İbrahim Fidan olan ve Gece Kitaplığı yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler TIKLA PDF İNDİR !

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler Yazarı Kimdir ?

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler yazarı İbrahim Fidan 'dır. İbrahim Fidan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler PDF indir oku

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Gece Kitaplığı yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler TIKLA PDF İNDİR !

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler TIKLA PDF İNDİR ! Öğütler, tecrübelerin nesilden nesle, seleften halefe intikalini sağlayan hazine değerindeki sözlerdir. Bu nedenle Arap edebiyatında, öğüt içerikli sözleri ifade etmek için "vasiyet" terimi kullanılmıştır. Çünkü öğüt, tükenmeyen bir sermaye ve sonraki nesillere bırakılabilecek en değerli miras kabul edilmiştir. İnsanların tecrübelerini ve bilgi birikimlerini ihtiva eden bu sözler, içerik bakımından hayatın hemen her alanını kuşatan bir mahiyet arz etmekte olup her biri sanki ortak bir aklın ürünü gibidir. Bu çalışmada, muhtelif şahsiyetlere ait, nesir türündeki yetmiş öğüt pasajı seçilerek bir araya getirilmiş ve bunlar, söylendiği dönemlere göre sınıflandırılarak Türkçeye çevrilmiştir. Arap edebiyatına özel ilgi duyan veya bu alanda uzmanlaşmak isteyenlerin daha iyi istifade edebilmesi için orijinal metin ve çeviri karşılıklı sayfalarda yer alacak şekilde, bir arada sunulmuştur. Ayrıca çalışmanın giriş bölümünde öğüt kavramı, Arap öğüt edebiyatı, öğütlerin muhteva, dil ve üslup özellikleri gibi konularda da kısa bilgi verilmiştir. İslâm öncesi dönemden Endülüs Emevîleri'ne kadar uzanan bir zaman aralığına ait olan bu pasajlarda, bir annenin evlenecek kızına nasihatinden bir bilgenin halifeye tavsiyelerine varıncaya kadar hikmet dolu pek çok söze şâhit olacak, muhtemelen kendinizi bazen söyleyenin bazen de dinleyenin yerine koyacaksınız. Bu kitap, akıl, bilgi ve tecrübeyi, sözün gücü ve büyüsü ile birleştiren öğütlerin aydınlatıcı kılavuzluğuna ayna tutmayı başarabilirse kendisi ile amaçlanan gayeyi yerine getirmiş olacaktır.

(Tanıtım Bülteninden)

Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler TIKLA PDF İNDİR !Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Klasik Arap Edebiyatından Yol Gösteren Öğütler, İbrahim Fidan

Yorum Gönder