27 Nisan 2023

Gramofon Hala Çalıyor Selim İleri Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Selim İleri
Çevirmen: Selim İleri

Gramofon Hala Çalıyor indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Selim İleri olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Gramofon Hala Çalıyor eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Gramofon Hala Çalıyor ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Gramofon Hala Çalıyor TIKLA PDF İNDİR !

Gramofon Hala Çalıyor Yazarı Kimdir ?

Gramofon Hala Çalıyor yazarı Selim İleri 'dır. Selim İleri yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Gramofon Hala Çalıyor PDF indir oku

Gramofon Hala Çalıyor indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Gramofon Hala Çalıyor TIKLA PDF İNDİR !

Gramofon Hala Çalıyor TIKLA PDF İNDİR !
"Gramofon Hâlâ Çalıyor yazarın çocukluğunu çok andırır bir anlatıcının gözüyle portreler galerisidir. Eskiden beri millî-milletlerarası çeşitli coğrafyaların aktığı İstanbul'un; Cihangir, Kadıköyü, Boğaziçi, Adalar, Beyoğlu gibi semtlerinde oturan, İstanbullu oluşlarıyla bir imtiyaz kazanan insanlar bu galeride görünürler. Eserin şahıs kadrosunu aleladeler, herkesin tanıdığı ünlüler, nihayet marjinaller oluşturur. Aleladeler anlatıcının ailesi, yakınları gibi gündelik hayatlarını tabiî şekilde sürdüren kişilerdir. Onları herkesin tanıdığı politika adamları, yazarlar, sinema, tiyatro, sahne sanatçıları takip eder. Mekânlar, anlatıcının gözünde birtakım insanlarla eşleşmiştir. Yıldız Parkı Abdülhamid, Amavutköy akrabadan bir çift, Park Otel Yahya Kemal, Kadıköyü Safiye Erol, Beyoğlu sinemaları Cahide Sonku, Belgin Doruk... ile hatırlanır. Günün saatlerine, mevsimlere göre değişen 'gezme yerleri', yolcuları oralara taşıyan araçlar... dekor rolünü, hattâ kahraman rolünü üstlenirler."
Sema Uğurcan
Çağdaş Türk romanında eserleri şimdiden "klasik kabul edilen Selim İleri, Gramafon Hâlâ Çalıyor'da yakın geçmişin İstanbul yaşamasını o çok sevilen şiirli üslûbuyla kaleme getiriyor.



Sayfa Sayısı: 232

Baskı Yılı: 2011


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları Gramofon Hala Çalıyor TIKLA PDF İNDİR !Gramofon Hala Çalıyor TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Gramofon Hala Çalıyor, Selim İleri

Yorum Gönder