3 Mart 2023

Beng ü Bade Fuzuli Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,4 TL
Yazarı: Fuzuli
Çevirmen: Muharrem Uçan

Beng ü Bade indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Fuzuli olan ve Kalender Yayınevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Beng ü Bade eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Beng ü Bade ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Beng ü Bade TIKLA PDF İNDİR !

Beng ü Bade Yazarı Kimdir ?

Beng ü Bade yazarı Fuzuli 'dır. Fuzuli yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Şiiri türündedir.

Beng ü Bade PDF indir oku

Beng ü Bade indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kalender Yayınevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Beng ü Bade TIKLA PDF İNDİR !

Beng ü Bade TIKLA PDF İNDİR !

Beng ü Bâde, büyük ozan ve bilgin Fuzûlî'nin yazdığı küçük bir mesnevidir. Kitabı 1508 yılında Irak'ı fetheden Safevî hükümdarı Şah İsmail Hataî'ye ithaf etmiştir. Simgesel bir dille kaleme alınmıştır. İrfan-Aşk ehlinin anlatımlarında kullandığı bütün nesneleri kendisine araç olarak kullanarak halkı uyandırma amacı taşımaktadır. Kitap Osmanlı dönemi Türkçesinden günümüz Türkçesine uyarlanmış ve Fuzûlî'nin anlayışı çerçevesinde şerhedilmiş-açıklama yapılmıştır. Fuzûlî'nin gençlik döneminde yazdığını bildiğimiz "Beng ü Bâde" yani "Esrar ve Şarab" ile asıl anlatmak istediğini Fuzûlî kitabında açıkça anlatmıştır. Bu dizeler kitabın hangi konuda ve ne amaçla kaleme alındığını göstermektedir:

"Sen ki dünyada içki ehliysen

Eğlence makamının sakiniysen

Keyifle içtiğin saf Mey'dir.

Kevser ummak sana insaf değildir.

Mey'den geç garezin Kevser ise

Yoksa al nakdi, hiç isteme nisye (veresiye)"

Budur hüner ki sana açıkladım

Kavrayış ehline sor ki ben ne yaptım

(Tanıtım Bülteninden)

Beng ü Bade TIKLA PDF İNDİR !Beng ü Bade TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Türk Şiiri, Beng ü Bade, Fuzuli

Yorum Gönder