27 Ocak 2023

Yukarı Deniz Mehmet Altun Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,95 TL
Yazarı: Mehmet Altun
Çevirmen: Mehmet Altun

Yukarı Deniz indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mehmet Altun olan ve Babil Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yukarı Deniz eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yukarı Deniz ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yukarı Deniz TIKLA PDF İNDİR !

Yukarı Deniz Yazarı Kimdir ?

Yukarı Deniz yazarı Mehmet Altun 'dır. Mehmet Altun yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Şiiri türündedir.

Yukarı Deniz PDF indir oku

Yukarı Deniz indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Babil Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yukarı Deniz TIKLA PDF İNDİR !

Yukarı Deniz TIKLA PDF İNDİR !
Şiir, belagat'ın yazınsal fotoğrafıdır.
Şair, bu fotoğrafı çekerken, salt sözcüklerden yararlanmaz. Aynı zamanda nesne'nin, kavram'ın ve en önemlisi idrak'ın detaylarını fotoğraflar.
Fotoğraf, şiire ân'ın donması olarak durdurulmuş en küçük zaman dilimi olarak taşınır. Bu nedenle şiirsel içerik genişledikçe çağrışım da çoğalır. Burada şiirsel yaklaşımın genişleyen çağrışımlarını çoğaltarak yaygınlaştırmak için salt ontolojik olmasa da, bir içhuzursuzluk olarak poetik ve folklorik ritimlerin bütün zenginliklerinden yararlanmak gerekir. Şair için tarihle ilişki kurmak tam da bu noktada başlar. İşte, bu farkındalık sürecinde çağrışımların zenginleştirdiği yazınsal dizge, metaforlara yaslandıkça şiirselleşir.
Yazınsal dizgenin şiirselleşmesi, eğer ritmin ve idrak'ın fotoğrafını çekebiliyorsa, artık görüntülerin seslerle buluştuğu bir harmoniden bahsedilebilir. İşte şiir tam burada fotoğrafla buluşup, sonsuzlaşır.
Buradaki sorunsal, fotoğrafik şiir olarak çözümlenmeye çalışılmıyor. Tam tersi, (bu tanımlamadan özellikle uzak durularak) şiirle fotoğrafın ortak bir düzlemde buluşarak; şiirin ritm'e, melodi'ye ve imge'ye yaslanan temel kıstaslarının görüntülerle zenginleşmesi kastediliyor. Böylece görüntülerle beslenmiş bir söyleyiş ortaya konmuş oluyor.
Şiirin fotoğrafla buluştuğu bu an, damarın neşterle buluştuğu an gibidir. Tanımsız bir risk ve ulaşılmaz bir haz içerir.



Baskı Yılı: 2008


Dili: Türkçe
Yayınevi: Babil Yayıncılık Yukarı Deniz TIKLA PDF İNDİR !Yukarı Deniz TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Türk Şiiri, Yukarı Deniz, Mehmet Altun

Yorum Gönder