27 Ocak 2023

Ecinniler' in Gölgesinde Yeşim Dinçer Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,9 TL
Yazarı: Yeşim Dinçer
Çevirmen: Yeşim Dinçer

Ecinniler' in Gölgesinde indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yeşim Dinçer olan ve Yordam Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ecinniler' in Gölgesinde eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ecinniler' in Gölgesinde ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ecinniler' in Gölgesinde TIKLA PDF İNDİR !

Ecinniler' in Gölgesinde Yazarı Kimdir ?

Ecinniler' in Gölgesinde yazarı Yeşim Dinçer 'dır. Yeşim Dinçer yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Ecinniler' in Gölgesinde PDF indir oku

Ecinniler' in Gölgesinde indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yordam Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ecinniler' in Gölgesinde TIKLA PDF İNDİR !

Ecinniler' in Gölgesinde TIKLA PDF İNDİR !
Dostoyevski, Leyla Erbil, Kaan Arslanoğlu ve Orhan Pamuk Üzerine İncelemeler
Dostoyevski'nin dört büyük romanından biri olan Ecinniler, gelmiş geçmiş en güçlü politik roman olma özelliğini de taşıyor. Yazılışından bu yana geçen 140 yılda, Camus ve Coetzee gibi edebiyatçıların, Wajda ve Godard gibi sinemacıların da aralarında bulunduğu birçok yaratıcıyı etkiledi, yapıtlarına esin kaynağı oldu. Yeşim Dinçer, Ecinniler'in dev gölgesinde yazılan ve ondan esintiler taşıyan çağdaş Türk romanlarını ele alıyor bu kitapta. Dostoyevski'nin karakterlerini, kurgusunu, yaşamını; en çok da polemiklerini hatırda tutarak. Orhan Pamuk'un Kar, Leyla Erbil'in Mektup Aşkları ve Kaan Arslanoğlu'nun İntihar yapıtlarının ışığında şu sorunun da yanıtı aranıyor bir yandan: Ecinniler'de ele alınan felsefi ve politik meseleler, insanın açmazı üzerine yapılan o uzun tartışmalar bugün hâlâ güncelliğini ve yakıcılığını nasıl koruyabiliyor?


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2009


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 146

Baskı Yılı: 2009


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yordam Kitap Ecinniler' in Gölgesinde TIKLA PDF İNDİR !

17.08.2010

Ecinniler ve biz

Dostoyevski'nin şaşırtıcı ve etkileyici kitabı üzerine oldukça iyi hazırlanmış değerlendirmeler sunan kitap, bağlantı kurulan Türk romanlarında zayıflıyor birden, çünkü seçilen romanlar hiç bir şekilde Ecinniler'i hatırlatmıyor, yazarın da zorlandığını hissediyoruz okurken.


14.04.2010

Mehmet Fuat 2010 Eleştiri Ödülü

Bu kitap, Mehmet Fuat 2010 Ödülleri, Eleştiri dalında ödül almıştır.

Ecinniler' in Gölgesinde TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Ecinniler' in Gölgesinde, Yeşim Dinçer

Yorum Gönder