26 Ocak 2023

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı Fettane Hacc Seyyid Cevadi Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 39,0 TL
Yazarı: Fettane Hacc Seyyid Cevadi
Çevirmen: Saliha Aydoğan

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Fettane Hacc Seyyid Cevadi olan ve Kaknüs Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Aşk Sarhoşluğunun Sabahı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Aşk Sarhoşluğunun Sabahı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Aşk Sarhoşluğunun Sabahı TIKLA PDF İNDİR !

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı Yazarı Kimdir ?

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı yazarı Fettane Hacc Seyyid Cevadi 'dır. Fettane Hacc Seyyid Cevadi yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı PDF indir oku

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kaknüs Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Aşk Sarhoşluğunun Sabahı TIKLA PDF İNDİR !

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı TIKLA PDF İNDİR !
Romanın kahramanı Mahbube'yle beraber gülüp ağlıyorsunuz. Acı çekiyor, ümide kapılıyorsunuz. Okurken, "Ben şu anda evde miyim yoksa Tahran'da mıyım?" diye kendi kendime sorduğum anlar oldu. Olayların içindeymişim gibi hissettim. Hatta zaman zaman kitabı bir kenara bırakmak istedim. "Bu kadının yaşadığı acıları okumaya dayanamayacağım" dediğim oldu. Bu kitapta hayat tecrübesi konuşuyor. Aşkın kör ettiği gözlerin açılması, insanın aklının başına gelmesi anlatılıyor. Kitap bittiğinde, odamın her yerine kitabın sihirli etkisi sinmişti. Aynı anda hem hüzünlü hem mutluydum, derin düşüncelere dalıp gittim. Uzun süre Mahbube'yi düşündüm. Ne diyebilirim, müthiş bir kitap. Kalbinizi açarsanız, gözlerinizin açıldığını göreceksiniz. Ve annenizle babanızın, sizi tahmin ettiğinizden çok daha fazla sevdiğini…
(Almanca baskı Der Morgen der Trunkhenheit'ın bir okuyucusu.)
Gelmiş geçmiş en güzel aşk hikâyelerinin anlatıldığı İran edebiyatından bu defa modern bir aşk hikâyesi. "Çılgın bir tutkuyla alevlenen bir aşkın, mutlu bir evliliğin temelini atması mümkün müdür?" sorusuna cevap aranıyor.
Bu roman, Nizâmî'nin Leylâ ile Mecnûn'unda ve Hâfız'ın şiirlerinde hayranlıkla okuduğunuz edebî zenginlikle süslü çünkü aynı gelenekten besleniyor. Özellikle, ulaşılamayan aşkın, aynı anda hem zevk hem de acı verişini tasvir eden bölümleri son derece etkileyici.
Binbir Gece Masalları'ndaki hikâye içinde hikâye anlatma geleneğinin bir uzantısı, aynı zamanda modern roman teknikleriyle işlenmiş bir metin. Elinizden bırakamayacağınız, bir günde okuyup bitireceğiniz ama uzun süre aklınızdan çıkaramayacağınız bir roman.



Sayfa Sayısı: 496

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kaknüs Yayınları Aşk Sarhoşluğunun Sabahı TIKLA PDF İNDİR !

26.05.2015

HEVES

Tam da Mansur´un dediği gibi :ÿ" evlilik aşkka kurulmaz ÿ".Sen öyle sandın Mahbube .Hayran kaldım anlatımına o dönemi bu kadar iyi anlatmasına.Keşke benim Mahbubenin babası gibi babam olsa dedirtti.Bazı şeyleri öğrenmek için illaki yaşam kgerekmez


09.02.2011

mükemmel

Çiçeklerin Kanı'nı okuyup beğenenler bunu mutlaka okumalı.


28.05.2010

Kitap Hakkında

İran İslam Cumhuriyeti'nde, bir kadın yazar, kimsenin tepkisini çekmeden duygulara da seslenmek istiyorsa aşk temasını nasıl ele alır?

Hiçbir kitap bunu, Fettâne Cevâdî'nin 1995 yılında yazdığı, şu anda Almanca tercümesi de bulunan, son yılların en çok satan ve en tartışmalı İran romanlarından biri olan Aşk Sarhoşluğunun Sabahı'ndan daha iyi yapmamıştır.

Çeşitli yorumlarda; bir taraftan kitap, anlamsız  ve sıradan bir eser olduğu gerekçesiyle küçümsenmeye çalışılırken, diğer taraftan büyük Batılı romancıların eserleriyle kıyaslanıyor ya da geleneksel Doğulu hikâyeler arasına yerleştiriliyor.

30'lu yılların Tahran'ında, aristokrat bir aileden gelen 15 yaşındaki Mahbube, bir marangoz çırağı olan Rahim'e delicesine âşık olur. Mahbube, kendisi için sosyal konumlarına uygun bir evlilik öngören ailesinin isteğine direnir ve bir prens ailesinin oğlunu reddettiği gibi kendisine âşık olan kuzeni Mansur'u da reddeder. Mahbube'nin anne babası başta karşı çıkmalarına rağmen, sonunda kızlarının marangoz çırağıyla evliliğini onaylarlar. Kısa bir süre sonra Mahbube, ihtiraslı aşkının, fakir bir muhitteki evlilik hayatının taleplerine direnemediğini idrak etmek zorunda kalır. Kocasıyla ve aynı çatı altında bulunduğu kayınvalidesiyle yaşadığı gerginlik, Rahim'in, kuzenini ikinci eş olarak almasıyla tırmanır. Tek tesellisi oğlu Elmas'tır. Mahbube ikinci kez hamile kalır, ancak Rahim'in şiddet içeren, kaba davranışları, onu gizlice kürtaj yaptırma kararı almaya iter. 5 yaşındaki oğlu da bu sırada ölür. Mahbube kocasıyla yaşadığı evden ayrılır, ailesinin evine döner. Nihayetinde, kuzeni Mansur'un ikinci karısı olur. Neredeyse 40 yıl sonra, günümüz Tahran'ında Mahbube, genç yeğenine, kendisinin de bir zamanlar farklı bir kültürden gelen bir adamla evlenmeyi kafasına koyduğunu anlatır ve etraflıca düşünmeden alınan bir karar karşı onu, kitabın adına ilham kaynağı olan bir mısra ile uyarır: "Gece içilen şarabın verdiği sarhoşluk, ertesi sabah yaşanan baş ağrısına değmez."

İran edebiyatında aşk hikâyelerinin uzun bir geçmişi vardır. Yazar Hacc Seyyid Cevâdî, İran halkının Nizami'nin Leyla ve Mecnun'undan ya da Hafız'ın şiirlerinden aşina olduğu aşk tasavvurunu romanında başarıyla yansıtıyor. Bu aşk tasavvurunda karakteristik olan, hazla ve aynı zamanda acıyla dolu olan aşkın gerçekleştirilemiyor olmasıdır. Mahbube, bu edebî tasavvur karşısında kendinden geçen, ancak gerçekte "görücü usulü" evliliklere teslim olan anne babasının nesline isyan ediyor. Mahbube, burjuva yaşam tarzıyla yetinmek istemiyor.

Soru ise şudur: Çılgınca bir ihtiras, mutlu bir evliliğe götürür mü?

Romanın her yaştan ve cinsiyetten okuyucu nazarındaki başarısının sebebi, Mahbube'nin aşk hikâyesinin belirli bir zaman ve mekânın ötesinde olması değildir, aksine belirli bir tarihsel ve kültürel bağlam içine yerleştirilmiş olmasındadır.

Rıza Şah'ın hükümranlığının başlangıcında, özellikle aristokrat çevrelerdeki toplumsal yaşamın ve bugün hâlâ birçok İranlının gündelik yaşamını belirleyen ihtiyaç ve ritüellerin tasviri, romanın en kuvvetli yanlarındandır.

Doğu anlatı geleneği, İran'a özgü edebî ögeler, motifler ve modern anlatı tekniklerinin kompozisyonu, sade dili ve yalın yapısı ile Aşk Sarhoşluğunun Sabahı'nı alışılmadık ölçüde sürükleyici bir roman hâline getirmiştir.

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı, İran romanının gelişiminde önemli bir kilometre taşı olabilir. Kitabın başarısı, İranlı okurların, ülkelerinin çağdaş nesir edebiyatı içerisinde yeni bir akıma duydukları özlemlerinin de bir göstergesidir.

SANDRA GHANDTCHI

Frankfurter Allgemeine Zeitung, "Rezension: Belleristik" 15 Kasım 2000

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Aşk Sarhoşluğunun Sabahı, Fettane Hacc Seyyid Cevadi

Yorum Gönder