29 Nisan 2022

Nemide Halid Ziya Uşaklıgil Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 8,4 TL
Yazarı: Halid Ziya Uşaklıgil
Çevirmen: Halid Ziya Uşaklıgil

Nemide indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Halid Ziya Uşaklıgil olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, 205 sayfalık Nemide eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Nemide ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Nemide TIKLA PDF İNDİR !

Nemide Yazarı Kimdir ?

Nemide yazarı Halid Ziya Uşaklıgil 'dır. Halid Ziya Uşaklıgil yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Nemide PDF indir oku

Nemide indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, 205 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Nemide TIKLA PDF İNDİR !

Nemide TIKLA PDF İNDİR !

Nemide, Halid Ziya'nın tefrika olarak kalan Sefile romanının ardından yazdığı ikinci romanı olmakla beraber, kitap olarak basılan ilk romanıdır. Servet-i Fünun döneminin meşhur romancısı Halid Ziya'nın İzmir dönemi romanlarından olan kitap, bir aşk üçgeni üzerine kurulmuştur ve bu aşk üçgenini Nemide, onun amcasının oğlu olan Nail ve Nail'in teyzesinin kızı Nahit oluşturur. Halid Ziya'nın daha sonraki romanlarında da izlerini bulacağımız bu roman, Hizmet gazetesinde tefrika edildikten sonra 1892'de kitap olarak yayımlanmış, 1943 yılında ise Halid Ziya tarafından sadeleştirilmiştir. Roman, günümüzde sık kullanılmayan ve anlaşılması zor olan kelimelerin dipnotlarla açıklanması suretiyle hazırlanmıştır.

"İnsan, kendisince ızdıraba sebep olacak bir hakikate mümkün mertebe geç kanaat etmek için en zayıf delilleri bile pek kuvvetli bulur".

(Tanıtım Bülteninden)

Nemide TIKLA PDF İNDİR !Nemide TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Nemide, Halid Ziya Uşaklıgil

Yorum Gönder