26 Nisan 2022

Georges Simenon Türkiye'de Faruk Baydar Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,2 TL
Yazarı: Faruk Baydar
Çevirmen: Ahmet Ümit

Georges Simenon Türkiye'de indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Faruk Baydar olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Georges Simenon Türkiye'de eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Georges Simenon Türkiye'de ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Georges Simenon Türkiye'de TIKLA PDF İNDİR !

Georges Simenon Türkiye'de Yazarı Kimdir ?

Georges Simenon Türkiye'de yazarı Faruk Baydar 'dır. Faruk Baydar yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Georges Simenon Türkiye'de PDF indir oku

Georges Simenon Türkiye'de indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Georges Simenon Türkiye'de TIKLA PDF İNDİR !

Georges Simenon Türkiye'de TIKLA PDF İNDİR !
"Georges Simenon, Edgar Allan Poe gibi, Arthur Conan Doyle gibi, Agatha Christie gibi polisiye edebiyatın kurucularından biridir. Polisiye romana sadece Fransızcanın inceliklerini katmakla kalmamış, aynı zamanda psikolojik bir zenginlik de getirmiştir. Bu büyük yazarın ülkemizde yaşadıklarını okumak, kültürümüzün onu nasıl etkilediğini görmek benzersiz bir deneyim."
-Ahmet Ümit-

Georges Simenon, yazarlık kariyerinin henüz başlarında, 1933 yılında Türkiye'yi ziyaret eder. Öncelikli amacı, 1929 yılından beri Büyükada'da sürgün hayatı yaşamakta olan Troçki ile röportaj yapmaktır.

Simenon'un Türkiye macerası, kitapta yer alan bu röportajla sınırlı kalmaz. Türkiye'nin insanlarından, kültüründen çok etkilenen yazar, büyük bir hayranlık duyduğu İstanbul'un gece hayatına da karışır, 'Cumhuriyet'ten daha yaşlı' olan şehrin suç dünyasının izini sürer, Pera'da, Rejans'ta, Eyüp Mezarlığı'nda, Galata'nın arka sokaklarında, Boğaz'da dolaşır; Ankara'yı ziyaret eder, Akdeniz'de yolculuk yapar.

Kendisinde derin izler bırakan Türkiye yolculuğundan geriye, 30'lu yılların Türk toplumunun genel havasını, muazzam gözlemlerle, ayrıntılarla, kesitlerle canlı bir şekilde aktardığı Karşı Penceredeki İnsanlar ve Avrenos'un Müşterileri adlı iki roman, fotoğraflar, öyküler ve röportajlar kalacaktır.

Simenon Türkiye'de, Ahmet Ümit'in önsözüyle, usta yazarın Türkiye metinlerini ve fotoğraflarını bir araya getiriyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 480

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları Georges Simenon Türkiye'de TIKLA PDF İNDİR !Georges Simenon Türkiye'de TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Georges Simenon Türkiye'de, Faruk Baydar

Yorum Gönder