10 Şubat 2022

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet Mehmet Fuad Köprülü Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Mehmet Fuad Köprülü
Çevirmen: Mehmet Fuad Köprülü

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mehmet Fuad Köprülü olan ve Alfa Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet TIKLA PDF İNDİR !

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet Yazarı Kimdir ?

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet yazarı Mehmet Fuad Köprülü 'dır. Mehmet Fuad Köprülü yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet PDF indir oku

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Alfa Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet TIKLA PDF İNDİR !

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet TIKLA PDF İNDİR ! Anadolu'da İslamiyet, Anadolu'ya gelen ilk Türklerin nasıl bir İslam anlayışı geliştirdiklerini ve ne gibi kültürel-dini farklılıklar taşıdıklarını incelemektedir. Köprülü burada özellikle Alman Şarkiyatçı Franz Babinger'in Anadolu Selçuklularının ekseriyetinin Şii olduğu iddiasına karşı çıkar. Anadolu'da İslamiyet birçok bakımdan Türk Edebiyatında İlk Mutasavvıflar 'ı tamamlamaktadır. Köprülü'nün bu metinde yürüttüğü çeşitli tartışmalar, aradan geçen yüzyıl boyunca Abdülbâki Gölpınarlı'dan Ahmet Yaşar Ocak'a, Suraiya Faroqhi'den Ahmet Karamustafa'ya dek takip edilip tekrar tekrar yorumlanmış ve günümüze dek zenginleşerek gelen literatürü şekillendirmiştir. "Sözün kısası müellif, hikâyeci tarih merhalesini geniş surette geçerek, sağlam bir izah ve terkip eseri vücuda getiriyor. Bu mükemmel küçük kitabın teferruatına girmenin faydası yoktur." -Lucien Febvre, Annals d'Histoire Economique et Sociale, 1937- "Köprülü'nün eserlerinde ortaya koyduğu, mahiyetini açıkladığı pek çok konu ve mesele, bugün onun teşhis ettiği biçimde tezahür etmiş; vardığı birçok sonuç, üstelik daha da kuvvetli bir biçimde teyid edilmiştir." -Ahmet Yaşar Ocak, Türk Tarih Kurumu şeref üyesi, TOBB Üniversitesi- "Köprülü Oryantalizmin Türklerin tarihini sömürgeleştirmesine karşı çıkan ilk Türkologlardan biridir." -Halil Berktay, Sabancı Üniversitesi-

(Tanıtım Bülteninden)

Medya Cinsi: Ciltsiz

Sayfa Sayısı: 144

Ebat: 14x21

İlk Baskı Yılı: 2017

Hamur Tipi: 2.Hamur

Baskı Sayısı: 1. Basım

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet TIKLA PDF İNDİR !

21.10.2020

Tarih

Her kütüphanede bulunması gerekli bir eser.

Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Mehmet Fuad Köprülü Külliyatı 9 Anadolu'da İslamiyet, Mehmet Fuad Köprülü

Yorum Gönder