6 Şubat 2022

Küçük Ağa Tarık Buğra Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 31,2 TL
Yazarı: Tarık Buğra
Çevirmen: Tarık Buğra

Küçük Ağa indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Tarık Buğra olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Küçük Ağa eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Küçük Ağa ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Küçük Ağa TIKLA PDF İNDİR !

Küçük Ağa Yazarı Kimdir ?

Küçük Ağa yazarı Tarık Buğra 'dır. Tarık Buğra yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Küçük Ağa PDF indir oku

Küçük Ağa indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Küçük Ağa TIKLA PDF İNDİR !

Küçük Ağa TIKLA PDF İNDİR !

Küçük Ağa

Ölümsüz yazar Tarık Buğra'nın en tanınmış eserlerinden olan Küçük Ağa, Milli Mücadele yıllarını çarpıcı bir hikayeyle ele alıyor. Roman, aynı dönem için yazılan birçok eserden farklı olarak küçük bir kasabayı merkez ediniyor. Bunun yanı sıra Milli Mücadele'ye yerel direnişçi ve çetelerin bakış açısını da ekliyor. Eser söz konusu dönemin bir yansıması olarak, farklı iç gruplar arasındaki fikir ayrılıklarını tema olarak işliyor. Ve bu yönüyle tarihe ışık tutan en değerli Türk romanları arasında gösteriliyor.

Tarihi Roman Türünün En İyi Örneklerinden Biri

İlk olarak 1963 yılında yayımlanan roman, döneminde "tarihi roman" türüne yeni bir yaklaşım getirmesiyle dikkat çekiyor. Kahramanlığı konu edinen diğer tarihi romanlara kıyasla destansı üslubu reddeden eser, 60'lı yılların toplumsal gerçekçilik akımını etkili bir şekilde yansıtıyor. İlahi bakış açısıyla kaleme alınan eserde okur, romanda gerçekleşen tüm olaylara üstten bir gözle hakim oluyor.

Küçük Ağa romanında başkahraman olarak, okurun karşısına İstanbul'dan gelen bir aydın çıkıyor. Üstelik kahraman, Anadolu insanına karşı kötümser düşünceleri yerine benimseyici yaklaşımıyla öne çıkıyor. Eser, farklı görüşleri ele almasının yanı sıra bunu tarafların bakış açısına göre de okuruna aktarıyor.

Milli Mücadele'nin Öteki Mücadele'si

Küçük Ağa, Akşehir'de İstanbullu Hoca adıyla bilinen Mehmet Reşit Efendi adlı bir adamın fikri dönüşümünü ele alıyor. Akşehir'e imam olarak gönderilen İstanbullu Hoca'nın baştaki asıl amacını, halkı Osmanlı tarafında tutmak oluşturuyor. Ancak olayların seyri Hoca'yı daha değişik yollara sürüklüyor.

Kuva-yi Milliyeciler tarafından yakalanmak istenen Hoca, kaçarak yaşamına eşkıya olarak devam ediyor. Ve bundan sonra Küçük Ağa olarak anılmaya başlıyor. Kuva-yi Milliyecilerden kaçma süreci boyunca düşünce olarak da bir yolculuğa çıkan Küçük Ağa, sonrasında ise mücadelesine çok daha farklı bir saftan devam ediyor.

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

Tarık Buğra'nın unutulmaz eseri Küçük Ağa, Milli Mücadele yıllarına farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak. Bu kitabı hala okumadıysanız hemen şimdi sipariş verin, Tarık Buğra'nın kaleminden tarihsel bir yolculuğa çıkmanın ayrıcalığını siz de yaşayın. Yazarın diğer eserleri ve çok daha fazlası için ise Roman kategorisine göz atmayı unutmayın!

Küçük Ağa TIKLA PDF İNDİR !

29.03.2020

çok değerli ve etkileyici

Kurtuluş Savaşı dönemini farkı kişilerin gözünden ve farklı bakış açılarından görmemizi sağlayan mükemmel bir eser. Kitap oldukça samimi duygular barındırıyor ve okuduğunuzda kendinizi halkla iç içe hissediyorsunuz.


22.04.2019

Kurtuluş savaşı

Kurtuluş savaşında hem zihinlerde hemde vatanımızda karşılaşılan zorlukları anlatan şaheser..


24.05.2013

şaheser

Türk yazarlarının romanlarını elime aldığımda okusam mı okumasam mı diye dört dönerim. Açıkçası bu kitapta öyleydi fakat ön yargımı yavaş yavaş kırdığımda kitabı daha yavaş ve sindire sindire okudum. Bir zanaatçı elindeki malzemeye nasıl titizce yaklaşıyorsa Tarık Buğra´da bu kitabı altın işleyen bir kuyumcu gibi ince ince işlemiş. Bence Dostoyevski olsun Tolstoy olsun büyük yazarlara fakat bizim derdimizi yazan romancıları da unutmayalım. Harika bir eser Küçük Ağa adeta bir şiir.

Küçük Ağa TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Küçük Ağa, Tarık Buğra

Yorum Gönder