6 Şubat 2022

Karanlık Thomas Maurice Blanchot Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,6 TL
Yazarı: Maurice Blanchot
Çevirmen: Sosi Dolanoğlu

Karanlık Thomas indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Maurice Blanchot olan ve Metis Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Karanlık Thomas eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Karanlık Thomas ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Karanlık Thomas TIKLA PDF İNDİR !

Karanlık Thomas Yazarı Kimdir ?

Karanlık Thomas yazarı Maurice Blanchot 'dır. Maurice Blanchot yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Karanlık Thomas PDF indir oku

Karanlık Thomas indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Metis Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Karanlık Thomas TIKLA PDF İNDİR !

Karanlık Thomas TIKLA PDF İNDİR !
Önceden tanımlanmış ve sınırları çizilmiş bildik bir dünyanın içine birtakım kişileri ve olayları yerleştirerek kurulan bir dünya değil bu kitaptaki. Karanlık Thomas, "gerçek dünyanın ters çevrilmişi, inkarı" olan bir başka dünyanın içinde, kendi deneyimini ve kendi evrenini yaratan, saf hayal gücünün eseri bir roman...Derin sularda yüzmeyi, uzağa, öte'ye gitmeyi, Blanchot'nun düşüncesinin dehlizlerinde dolaşmayı ve kaybolarak başka bir ben bulmayı göze alan okurlar için...



Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Metis Yayıncılık Karanlık Thomas TIKLA PDF İNDİR !

06.09.2019

Başucu...

Bir başucu kitabı olabilecek kadar karanlık bir kitap... Yazmak üstüne Blanchot'nun bütün söylediklerini uyguladığı... imgeler üstüne bir kitap...


25.04.2014

Doruk ve Konaklama

Duyarılk ve algı cümbüşünde doruk ve kıpırtısızlıkta yetkinlik şarkısı.


09.10.2009

Karanlık Thomas´nın Aydınlığı

KARANLIK THOMAS, Blanchot´nun en çarpıcı eseridir diyebiliriz rahatlıkla. Edebiyatın ve bir yönüyle de felsefenin doruk noktalarından biri olan bu roman Blanchot´nun dil ve edebiyat üzerine olan düşüncelerinin bir tezahürüdür. Thomas´nın dilsel düzeyde şeyler ve olgular karşısında sahip olduğu özgün algı, okuru kendi evreninden alır ve ona eşdeğer olan Thomas´nın evrenine taşır. Zira Thomas´nın evreni sonsuz varyasyonları olan bir dilsel olasılık üzerine kuruludur ve okurun evreni de bu olasılıklardan yalnızca biridir. Böyle bir düzlemde Thomas katatonik bir beden halinde her şeyi yapabilecek yetiye sahiptirÿ; bu durum okurun dünyasındaki eylemselliğe denk düşer. Bu nedenle Thomas gerçek bir dünyada yaşamaktadır.

Thomas´nın dünyasındaki gerçekleşme biçimleri, Blanchot´nun dil karşısındaki tavrının bir sonucudur. Thomas´nın dünyasına geçişle birlikte, onun etrafını kuşatan her şey gibi, okur düzeyindeki dilsel kullanım da geçersizleşir. Yerleşik dil bir göstergeler sistemi olmaktan çıkıp başlı başına bir göndergeler sistemi haline gelir. Bu göndergeler Thomas üzerinde etkili olurlar ve bunun sonucunda dil bir eylem biçimini alır. Böylelikle dili bir eylem olarak yaşayan Thomas, okur açısından hareketsiz kaldığı bir bir boyutta devinimler sergiler. Bu durum Thomas´nın karanlık yönünü oluşturur. Ancak niteliği ne olursa olsun, Thomas´nın varoluş biçimi okur için geçişlilik özelliği sergiler. Zira Thomas´nın varoluş biçimi nihayetinde okurun dilsel araçlarından yola çıkılarak soyutlanmıştır. Thomas´nın aydınlığa kavuşması açısından bu durum kaçınılmazdır, zira aksi taktirde, konvansiyonel dil kavramının dışına denk düşen bir temsiliyet sistemi söz konusu olurÿ; böyle bir durumda, okurun hiçbir şekilde nüfuz edemediği bir evrende Thomas sonsuza dek karanlıkta kalır. İşte romanı okunur hale getirerek Thomas´yı anlaşılır kılan şey bu hassas geçişlilik dengesidir. Böylelikle, okur spesifik bir devinim gerçekleştirirken Thomas spesifik bir hareketsizlik sergiler. Ancak nihayetinde her ikisinin de aynı şeyi yaptığını biliriz.

Karanlık Thomas TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Karanlık Thomas, Maurice Blanchot

Yorum Gönder