17 Şubat 2022

İkinci Yeni Poetikası Alaattin Karaca Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 38,5 TL
Yazarı: Alaattin Karaca
Çevirmen: Alaattin Karaca

İkinci Yeni Poetikası indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Alaattin Karaca olan ve Hece Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık İkinci Yeni Poetikası eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. İkinci Yeni Poetikası ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
İkinci Yeni Poetikası TIKLA PDF İNDİR !

İkinci Yeni Poetikası Yazarı Kimdir ?

İkinci Yeni Poetikası yazarı Alaattin Karaca 'dır. Alaattin Karaca yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

İkinci Yeni Poetikası PDF indir oku

İkinci Yeni Poetikası indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Hece Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
İkinci Yeni Poetikası TIKLA PDF İNDİR !

İkinci Yeni Poetikası TIKLA PDF İNDİR !
İkinci Yeni Hareketi, Cumhuriyet sonrası Türk şiirinde önemli bir kilometre taşıdır. 1950'li yıllarda başlayan bu hareketin, modern Türk şiirinin kurulması ve oluşumunda önemli bir rolü olduğu yadsınamaz. Edip Cansever, Sezai Karakoç, Cemal Süreyya, Ece Ayhan, İlhan Berk ve Turgut Uyar, -şiirlerinin yanısıra- kurumsal yazılarıyla modern Türk şiirinin poetikasını kurarlar. Kuşkusuz İkinci Yeni şiirinin çözümlemesinde ve bu hareketin değerlendirilmesinde, İkinci Yeni şairlerinin poetika denemeleri bir anahtar işlevi görecektir. Bu kitap, söz konusu yazılardan hareketle, hem İkinci Yeni'nin oturduğu poetik temeli, hem de Türk şiirinin modernleşmesi seyrini kuramsal çerçevede saptamaya yönelik çabanın ürünüdür.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 528

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Hece Yayınları İkinci Yeni Poetikası TIKLA PDF İNDİR !İkinci Yeni Poetikası TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, İkinci Yeni Poetikası, Alaattin Karaca

Yorum Gönder